La futura Ronda Barceló pren forma

El Pla de Millora Urbana contempla una gran torre de 80 metres

El regidor d'urbanisme, Arcadi Vilert ha presentat aquest matí als mitjans de comunicació el Pla de millora Urbana que concreta el desenvolupament urbanístic previst per al sector de la ronda de Barceló i l'illa de la fàbrica Fàbregas i de Caralt. L'objectiu de la reurbanització és potenciar la ronda com a eix cívic de connexió amb el port, i implantar una locomotora comercial a l'illa Fàbregas. El Pla de millora està subordinat a l'aprovació definitiva de la modificació del Pla General a aquest àmbit per part de la Direcció General d'Urbanisme de la Generalitat de Catalunya, en tràmit en aquests moments.

Ronda de Barceló
El Pla de Millora preveu la ronda de Barceló com un 'bulevard'. "Contribuirà a cosir espais que quedaven poc conectats i serà una connexió directa molt potent entre mar i muntanya", ha explicat Arcadi Vilert. El pla preveu l'eixamplament del carrer fins aconseguir una amplada de 30 metres que prioritzarà la circulació de vianants. Les plantes baixes dels nous edificis –una mostra és el ja construït a la part baixa de la ronda amb la N-II– es destinaran a usos comercials i d'oficines en "una clara i decidida aposta per l'activitat comercial", ha dit Vilert. Tan mateix les noves edificacions no superaran les sis plantes d'alçada. Pel que fa a habitatges, es comptarà amb 684 noves vivendes, el 30% de les quals seran de preu assequible.

Una de les peculiaritats de l'àmbit Barceló serà la construcció a la cantonada amb l'avinguda Maresme d'una torre de 80 metres d'alçada amb la creació d'una plaça a dos nivells, un primer situat a nivell de la ronda i l'altre connectat amb la rampa d'un futur pas soterrat que permetrà la circulació de vianants fins al port. Pel que fa a aparcament, es crearan 2.500 noves places de les quals 400 seran d'ús públic.

Illa Fàbregas i Caralt
A l'àmbit d'aquesta illa, el Pla de Millora preveu l'edificació d'una locomotora comercial que el consistori sotmetrà a concurs abans de finalitzar l'any, encara que tot fa preveure que s'hi ubicarà El Corte Inglés, les obres de les quals podrien concloure aproximadament el 2009 tal i com ha assenyalat Vilert.

Està previst que dos plans especials d'integració volumètrica, d'iniciativa privada, concretin , en el primer cas, l'ordenació del conjunt de l'illa de la torre de la ronda Barceló –segons els plans arquitectònics de Manuel Brullet– i en el segon les infraestructures de mobilitat associades a la implantació del centre comercial –segons els plans que el consistori va encarregar a l'arquitecte Oriol Bohigas–.