L'edificació de Can Cruzate rep 47 propostes a concurs

PUMSA cerca projectes que concentrin habitatges, comerços i equipaments municipals

Un total de 47 projectes s’han inscrit en el concurs d’idees arquitectòniques per a la construcció de l’illa de Can Cruzate. La convocatoria, promoguda per l’empresa municipal promocions urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) i que es va tancar el passat nou de gener, té com a objectiu la selecció, mitjançant jurat, d’una proposta de projecte d’edificació de tot el conjunt de l’illa, amb un total de 975 m2 de superfície, així com de l’encaix arquitectònic i urbanístic amb l’entorn.

Les idees presentades al concurs havien d’acomplir una sèrie de condicions obligatòries, com contemplar 351 m2 per a equipaments, destinar un màxim de 566 m2 a ús privat així com la inclusió d’habitatges i zones comercials. Per altra banda, les bases també marcaven condicions de respecte als diferents elements d’interès arqueològic i arquitectònic protegits pel Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic de Mataró.

Criteris de selecció
Els criteris de selecció de la idea guanyadora es basaran en tres eixos principals. En primer lloc, la qualitat i innovació de la proposta, integració a l’entorn i l’encaix urbanístic i paisatgístic. En segon lloc, la funcionalitat i utilitat de les propostes, racionalitat constructiva i dels costos d’execució. Per últim, la facilitat i costos de manteniment, sostenibilitat i estalvi energètic. La idea guanyadora serà l’encarregada de la redacció del projecte bàsic i rebrà 10.000 euros com a pagament a compte dels honoraris d’encàrrec. També hi haurà dos accèssits de 6.000 euros cadascun.

El jurat del concurs es va reunir el passat dia 16 de gener per començar a avaluar les propostes presentades. La Mesa de Contractació ha d’estudiar ara la decisió que presenti el jurat i elevar la proposta al Consell d’Administració de PUMSA, òrgan que donarà l’última aprovació.