Consens en el canvi del projecte de Can Gassol

L’ajuntament redefineix un projecte que no satisfeia als veïns

El ple municipal va aprovar ahir el nou plantejament urbanístic en l’àmbit de Can Gassol que redueix en tres plantes l’alçada màxima prevista inicialment, dels edificis que han de construir-se al seu entorn. La proposta, presentada pel regidor d’urbanisme Arcadi Vilert i consensuada amb els veïns, es va presentar el passat dimarts a la Comissió Informativa de Serveis Territorials.

La polèmica feia mesos que cuejava i finalment com l’alcalde va anunciar “s’ha resolt un conflicte, mantenint els termes bàsics que ens havíem fixat”. Consistori i veïns van arribar a un acord després que durant el mes de juliol, una important part del veïnatge de la zona manifestessin públicament el seu desacord amb la proposta que el juny passat el ple havia aprovat provisionalment i enviat a la Direcció General d’Urbanisme.

Canvis respecte al projecte anterior
La modificació puntual del Pla General a l’àmbit de Can Gassol permet principalment l’obtenció de la part que es conserva de les antigues naus de Can gassol per al seu futur ús com a equipament comunitari, la creació d’un espai lliure a l’entorn del nou equipament i la reconversió dels usos industrials de l’àmbit per usos residencials. Per altra banda, amb la reducció de tres plantes de l’alçada màxima dels edificis, es planteja una alçada general de quatre plantes, i puntualment, sis plantes a la banda del carrer de José Francisco Pacheco on, amb anterioritat, es preveia un edifici de nou. Els canvis introduïts no suposen modificacions substancials, per la qual cosa no serà necessari obrir un nou període d’exposició pública.