El carrer de Sant Francesc de Paula i el carrer del Cós seran per vianants

Han començat les obres que uniran aquests carrers a la zona de preferència per a vianants del carrer Sant Joan, plaça Sant Joan i el passatge de la Fragata

Els carrers de Mataró segueixen canviant el seu aspecte, ara ha arribat el torn del carrer de Sant Francesc de Paula i el del Cós. Un cop reurbanitzats, aquests dos carrers passaran a formar part de la zona de preferència de vianants que fins ara conformaven el carrer de Sant Joan, la plaça de Sant Joan, el passatge de la Fragata i la resta del carrer del Cós.

Les obres en aquests dos carrers han de deixar dos vials urbanitzats a un sol nivell i pavimentats amb dos materials diferents separant visualment calçada i vorera. La calçada serà amb paviment de llamborda de formigó mentre que la vorera estarà formada per peces de pedra artificial granellada.

De totes maneres, malgrat que els carrers siguin de preferència de vianants es posaran guals a les entrades i sortides amb els carrers de Sant Antoni, Camí Ral i passatge de Marina per regular l’entrada dels vehicles dels residents. Es preveu que les obres costin poc més de 223.400 euros i tinguin una durada de cinc mesos.

Els treballs en ambdós carrers impliquen una modificació de les línies elèctriques i de la xarxa telefònica, que se soterrarà; es renovaran els embornals i els clavaguerons de la xarxa de clavagueram i els pous de registre es resituaran. A més, es modificarà l’enllumenat. El carrer del Cós, també comptarà amb la plantació de fotínies i amèlies i amb la instal·lació de contenidors soterrats.