El futur del Casal de Can Sisternes a debat

El PSUC Viu denuncia un projecte que amenaça d’enderrocar l’edifici

El fantasma de l’enderroc planeja sobre el Casal de Can Sisternes, segons ha denunciat el PSUC Viu en una nota de premsa remesa als mitjans de comunicació. L’edifici, de propietat privada, data del s.XVII, és d’estil Barroc i constitueix un dels dos o tres últims edificis d’aquesta naturalesa que resten a Mataró. Des de l’Ajuntament s’ha informat que el propietari encara no ha presentat cap projecte ferm per la qual cosa el Consell de Patrimoni encara no s’ha pronunciat sinó que només s’han discutit les propostes que el propietari ha realitzat des d’ara fa un any.

El Casal de Can Sisternes, que es troba al carrer Sant Simó 17, consta al registre de Béns declarats d’interès cultural (BCIL) amb un grau de protecció A, el que implica que només es poden fer obres de manteniment i que façana, volumetria i estructura general s’haurien de conservar. Sembla, però, que les propostes que de moment ha presentat el propietari al Consell del Patrimoni addueixen a un possible estat precari de l’edifici el que podria canviar les condicions de la remodelació, tot i així qui tindria l’última paraula i fixaria les condicions sempre seria el consell després d’estudiar el projecte i l’estat de l’immoble.

La decisió la té el Consell del Patrimoni
Així doncs, fins que el propietari no presenti al Consell de Patrimoni un projecte aquest no decidirà sobre el futur de l’edifici. I en aquest moment, segons ha informat l’Ajuntament, no existeix “cap projecte tancat ni cap petició de llicència”. Tot i així, el PSUC es mostra en la seva nota contrari a qualsevol enderroc o “atemptat cultural” contra el Centre Històric de la ciutat que ja consideren prou castigat.