El tren orbital Mataró-Vilanova, un dels eixos de mobilitat alternativa al cotxe

Juntament amb la línia 9 i l’eix transversal ferroviari, segons va afirmar el conseller Nadal

El conseller Joaquim Nadal es va referir, després de signar el conveni de de col·laboració amb l’alcalde Joan Antoni Baron, a la futura línia de tren orbital que connectarà Mataró amb Vilanova i la Geltrú. Nadal va afirmar que aquest tren orbital serà “un dels grans eixos de la mobilitat alternativa al cotxe”.

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat va anunciar el projecte de ferrocarril orbital en un acte celebrat el passat 16 de novembre a la Cambra de Comerç de Barcelona. Actualment el projecte, que figura en el pla d’infraestructures del transport fins a 2026, es troba en període d’informació pública i institucional.

Arribar a la mitjana europea
Segons va destacar el propi Nadal, aquest pla, juntament amb la línia 9 del metro i l’eix transversal ferroviari, han de ser “els grans eixos on se sustenti l’alternativa a la mobilitat en cotxe, que volem incentivar en favor del tren”. El conseller va reconèixer que les xifres de transport de persones i mercaderies en ferrocarril a Catalunya i Espanya són inferiors a la mitjana europea i va assenyalar la importància d’arribar al percentatge d’Europa en quant a ús del ferrocarril.

Rescat de peatges
D’altra banda, el conseller va destacar la bona acollida que està tenint entre les diverses formacions polítiques el projecte de creació d’un fons de rescat de peatges, que hauria de permetre, segons el conseller, “eliminar alguns peatges, crear de nous i establir el model de peatges entre Catalunya i Espanya”.