La Generalitat destina 3,7 milions d’euros al barri de Cerdanyola

L’Ajuntament tornarà a aspirar a una subvenció per Rocafonda

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP), Joaquim Nadal, va signar amb l’Ajuntament de Mataró un conveni per a la remodelació del barri de Cerdanyola, segons la llei de barris de la Generalitat. L’ajut, de 3,7 milions d’euros, es concedirà progressivament fins al 2009. Ara el consistori mataroní pensa ja en presentar una nova proposta a la llei de barris per a la zona de Rocafonda.

El projecte d’intervenció integral de Cerdanyola serà subvencionat finalment amb 3.773.000 després que es revisés el pressupost inicial més car . L’Ajuntament de Mataró demanava 4,5 milions d’euros de subvenció d’un projecte de nou milions que va quedar retallat als 7,5 milions d’euros actuals, així doncs se’n subvenciona el 50%. Aquesta quantitat es lliurarà al consistori de forma progressiva fins el 2009, en el que és un projecte a cinc anys.

Objectiu: vertebrar Cerdanyola
L’alcalde, Joan Antoni Baron va destacar que aquesta és “una gran oportunitat” per al barri de Cerdanyola i per a la ciutat de mataró. Per la seva part, el conseller Nadal va afirmar que tots aquests diners han d’anar acompanyats de la implicació de la ciutadania “perquè la gent faci seu allò que es seu” i aconseguir així “cohesionar” el barri i “adequar-lo a les persones”. Segons els plans de l’Ajuntament, el projecte ha de servir per vertebrar el barri de Cerdanyola, especialment amb la reurbanització de l’avinguda Josep Puig i Cadafalch -que ja va iniciar-se a l’octubre-; millorar la mobilitat dels vianants, i crear nous espais públics i equipaments. A més, l’Ajuntament ha previst un seguit d’actuacions complementàries al projecte i fora de la subvenció per contribuir a la coherència de la intervenció integral.

Pel que fa al que es preveu des del PTOP, s’urbanitzaran quatre eixos cívics que connecten amb l’avinguda Josep Puig i Cadafalch amb els actuals i futurs equipaments, zones verdes i forestal. El primer eix fa referència a la mateixa avinguda mentre que els altres tres suposaran la reurbanització dels carrers Major, Tres Roques, Gatassa i Tarragona. En referència a les actuacions complementàries, l’Ajuntament de la ciutat preveu la construcció dels aparcaments de la plaça Gatassa i del parc de Cerdanyola, un nou pavelló esportiu al carrer d’Euskadi, una nova escola bressol, un equipament social al carrer de València i la posa en marxa de diferents programes socials.

El consistori intentarà un ajut similar per Rocafonda
Tot sembla indicar que l’Ajuntament tornarà a aspirar a obtenir un ajut de la llei de barris de la Generalitat per al barri de Rocafonda. Respecte a aquest tema, el conseller Nadal va comentar que el fet que Mataró ja hagi obtingut una subvenció per a Cerdanyola, no significar que se l’hagi de discriminar en la tercera i quarta convocatòria d’ajuts que es faran d’aquí a final de legislatura.