S’atura l’aprovació de les obres de Can Gassol per estudiar les propostes dels veïns

En una carta als veïns de Can Gassol Vilert anuncia la sol·licitud d’aturament dels tràmits i es compromet a millorar la comunicació i el procés de participació

El conseller d’Urbanisme Arcadi Vilert ha volgut adreçar-se als veïns de l’entorn de Can Gassol per respondre i aclarir certs aspectes de les modificacions que implicarà l’anomenada segona fase de Can Gassol. A través d’un escrit dirigit als veïns Vilert ha volgut referir-se a alguns dels punts més pol·lèmics de les obres com el procés de participació i les futures aplicacions dels terrenys.

Un dels punts més conflictius havia estat el disseny de la plaça, que Vilert accepta potser massa tancada i amb uns accessos amb un cert risc de conflictivitat. Un altre punt de desacord es trobava en l’excessiva alçada d’un edifici que s’hi volia construir. Per sol·lucionar aquestes problemàtiques l’ajuntament s’ha adreçat a la Generalitat perquè aturin l’aprovació definitiva de la Modificació de Pla General i retorni l’expedient per si cal modificar-lo. Amb el mateix objectiu s’ha encarregat als professionals que ja van treballar el projecte que estudiïn una nova proposta.

Una plaça de 1.600m2
De totes maneres, en l’escrit Vilert també recorda les futures funcions dels terrenys, que com a conseqüència del conveni urbanístic es dedicarà en un 68% a la ciutat per fer-hi una zona verda i equipaments, inclosa una cessió gratuïta de sol per a construir-hi el 30% del sostre residencial total. Un cop acabades les obres l’espai allotjarà una plaça pública de gairebé 1.600m2, un equipament de 900 m2 i 2.680 m2 de sostre per fer-hi habitatges públics de lloguer a preu de protecció oficial.

Finalment, en el seu escrit Vilert fa referència al procés de participació i tot i que afirma haver seguit els tràmits reglats, reconeix que el procés informatiu i de participació és francament millorables. A més, el conseller d’urbanisme llença el compromís als veïns de començar un procés de participació molt més actiu en convocar les reunions d’informació.