Les obres a la ronda Rafael Estrany deixaran un tram reservat als vianants

La és urbanització és apropar equipaments i la zona verda

Aquesta setmana s’han iniciat els treballs d’urbanització de la ronda Rafael Estrany, unes obres amb les quals l’Ajuntament vol facilitar als veïns l’apropament al sector dels equipaments que hi ha a la zona verda, ambdós situats entre el vial i la riera de Sant Simó. Amb aquests treballs, inclosos dins el Pla Integral de Rocafonda-El Palau, es vol aconseguir pacificar el trànsit a la zona i augmentar la seguretat dels vianants, habilitant un tram com a zona de vianants.

Els treballs actuaran sobre tota la ronda, una superfície de 10.240m2 que s’allarga des del tram de la plaça de Josep Cusachs fins a la carretera de Mata. Està previst que la duració de les obres sigui de set mesos i el seu pressupost inicial és de 1.398.846’04 euros, una part dels quals provenen del Fons Social Europeu de la Unió Europea. L’empresa encarregada dels treballs ha estat COPCISA.

Una zona per a vianants i un carril bici
Entre les diverses actuacions que preveu la remodelació de la ronda Rafael Estrany, s’inclou la de convertir en zona de vianants el tram comprès entre el carrer Pablo Ruiz Picasso i el carrer dels Músics Cassadó. A la resta de trams es reduirà l’amplada de la calçada a favor de les voreres. A més, la nova ronda Rafael Estrany comptarà amb un carril bici, nou enllumenat, i nou mobiliari.

Les tasques d’urbanització de la ronda Rafael Estrany no són una tasca aïllada al barri, sinó que formen part d’un avantprojecte més ampli que inclou altres actuacions i la construcció de nous equipaments com la construcció d’un aparcament en superfície, un aparcament soterrat i una plaça pública a la coberta d’aquest darrer.

El PP pregunta per les repercussions
El grup municipal del PP està preocupat per les repercussions que per la circulació en el barri de Rocafonda poden tenir les obres d’urbanització de la ronda. Tot i que veuen amb bons ulls una urbanització que consideren necessària, també opinen que el fet que encara no s’hagi completat els accessos de l’autopista C-32 amb un accés direcció Barcelona pot generar greus problemes circulatoris a la zona.