Els veïns de Can Gassol no accepten la torre de nou pisos

Entesa en la resta de serrells de la segona proposta municipal

El tema de Can Gassol continua sense entesa. I aquest cop s’hi va estar ben a prop, però no. Els veïns van rebutjar la segona proposta de l’Ajuntament després d’una reunió amb Isidre Molsosa, cap adjunt d’Urbanisme. Polèmica va ser la decisió de Vilert de no voler-se reunir amb més de deu persones i deixar que el xàfec de polítics caigués sobre el seu treballador, un fet, el d’aquesta actitud del regidor socialista d’Urbanisme que va ser qualificat de “fatal” per Dolors Silva, secretaria de l’AV de l’Escorxador. La majoria de les iniciatives noves recollides en la proposta de l’Ajuntament, força diferent a la primera, tenen el beneplàcit del veïnat però no així l’alçada d’una torre, la de la discòrdia, que seria de nou pisos.

Recurs a la Generalitat
La divisió en dos de l’equipament previst, la millor edificació i la plaça molt més oberta satisfan uns veïns que sinó es rebaixa l’índex d’edificabilitat ja han anunciat que recorreran a la Generalitat perquè aquesta aturi l’operació i, si fes falta, farien un recurs d’alçada per la via contenciosa-administrativa.

Després de la resposta veïnal, d’altra banda, caldrà seguir la reacció de l’Ajuntament que, per conveni, podria enrocar-se en la seva posició actual. Malgrat la millora del tracte amb l’Ajuntament, els veïns de Can Gassol no entenen perquè s’ha de mantenir l’element més criticat ja del primer projecte, l’esmentada torre. Asseguren que és antiestètica i innecessària i confien a poder impedir-la com ja han renegociat altres serrells del projecte inicial.