El Maresme registra una ocupació turística superior a la mitjana catalana

L’ocupació va arribar al 95% el mes d’agost, 12 punts per sobre que a la resta del Principat

La costa del Maresme ha registrat aquest estiu una ocupació turística superior a la mitjana de Catalunya, arribant al mes d’agost a una ocupació hotelera del 95%, més de 12 punts per sobre de la mitjana registrada el mateix mes a Catalunya. Segons xifres facilitades per l’Observatori de Qualitat del Turisme del Maresme la mitjana d’ocupació també va ser superior en els mesos de juliol i agost.

Les xifres també llancen que l’estada mitjana del turisme estranger als hotels del Maresme ha estat de 4,5 nits per viatger, mentre que per ordre de procedència, han visitat la comarca turistes francesos, anglesos, belgues, holandesos i alemanys. Pel que fa al turisme nacional, la mitjana de nits per turista ha estat de 2,8, la qual cosa demostra, segons el Consorci del Maresme, que s’ha començat a notar la “descentralització” de les vacances, fet que implica viatges més curts però amb més despesa per turista.

El turisme suposa uns importants ingressos per la comarca
Actualment, la comarca disposa de 35.500 places d’allotjament a hotels, 17.884 en càmpings i 81 establiments de turisme rural; cada any arriben al Maresme més d’un milió de turistes, la majoria estrangers, que generen uns ingressos que conformen l’11% del PIB total de la comarca.

D’altra banda, el Consorci Costa del Maresme i l’Escola Universitària del Maresme (EUM) van signar fa uns dies un conveni de col·laboració mitjançant el qual tots dos organismes treballaran de forma conjunta per potenciar la comarca com un destí turístic de qualitat.