L’Ajuntament aprova restaurar la coberta del convent del carrer de Sant Josep

L’edifici va ser desallotjat el passat juny degut al mal estat en què es trobava

La Junta de Govern Local va aprovar inicialment el passat dilluns dia 19 el projecte per substituir parcialment la coberta del convent situat al carrer de Sant Josep. L’edifici, de titularitat municipal, va ser construït als segles XVI i XVII i està catalogat pel Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic amb categoria A.

El convent, destinat a la residència de les Missioneres de la Immaculada Concepció, va haver de ser desallotjat el passat mes de juny degut al mal estat en què es trobava la coberta. Durant els mesos de juliol i agost, el Servei de Manteniment va procedir a desmuntar dita coberta i a col·locar encavallades metàl·liques i una coberta de chapa de manera provisional.

Voluntat de mantenir l’aspecte exterior
La coberta anterior estava formada per unes encavallades i biguetes de fusta, encadellat ceràmic i teula àrab. Per a la nova obra, està previst aprofitar les encavallades metàl·liques instal·lades pel servei municipal i totes les teules de l’antiga coberta que es trobin en bon estat, per tal de mantenir l’aspecte exterior d’aquesta.

Les obres d’aquest projecte, que encara ha de superar els tràmits d’aprovació definitiva i d’adjudicació, tindran un termini d’execució de sis mesos.