Un esvoranc sobtat a la calçada sorprèn els veïns del centre de Mataró

Tot i la seva espectacularitat, el forat no ha provocat danys personals

Un espectacular forat a la calçada ha sorprès aquesta tarda als veïns del centre de Mataró. L’incident s’ha produït pels volts de les quatre de la tarda just després que un camió carregat de runa hagi passat per aquell tram de la Baixada de Santa Anna, però sortosament no ha afectat a cap vehicle ni a cap vianant. El motiu de l’esfondrament encara s’ha d’estudiar a fons pot haver estat algun tipus de fuita que ha anat estovant i buidant la terra que envolta la claveguera.

Passaven pocs minuts de les quatre de la tarda quan els primers veïns han alertat al telèfon d’emergències de l’ajuntament de Mataró de l’aparició sobtada d’un forat a la calçada de la baixada de Santa Anna. De seguida, segons ha explicat la regidora Montse López, s’han activat els serveis d’emergència, la policia i la brigada municipal que han acordonat la zona per evitar problemes circulatoris i mals majors.

No ha de ser un altre Carmel
Tot i l’espectacularitat del forat –de 7 metres de llarg, 3 d’ample més els dos de fondària–, aquest incident imprevist no ha provocat danys personals ni es preveu que hagi de tenir majors conseqüències a l’entorn. “Això no ha de ser un altre Carmel”, ha tranquil·litzat Rafael Montserrat, gerent d’Aigües de Mataró. Ell mateix ha avançat que si els voltants no estan afectats, en pocs dies ja es podrà tornar a circular pel cèntric carrer.

Segons han explicat els responsables municipals que s'han acostat al lloc dels fets, es tracta d’un tram antic que no forma part de la xarxa principal de clavegueram i que només s'usa com a sobreeixidor i de recol·lector de les aigües dels veïns de la zona.