S’obre el trànsit la N-II reformada al pas pel Rengle

La carretera s’ha convertit en un passeig amb dues calçades amb carrils laterals

Aquest matí s’han aixecat els cons que privaven el pas i s’ha obert al trànsit la nova entrada a la ciutat per la carretera N-II. Aquest nou tram reurbanitzat coincideix amb la urbanització de la zona del Rengle, entre la rotonda de la Laia l’arquera i la rotonda del Rengle.

El tram que s’ha obert al pas és un passeig de dos calçades, una per a cada sentit i amb cos carrils per banda. A més, d’estar separades per unes mitjanes amb palmeres i fanals, el tram compta amb un carril lateral amb aparcaments a cada costat. A l’alçada del carrer de la Remallaire s’ha construït una altra rotonda. L’anècdota del dia és que el carrer que sorgeix d’aquest giratori i que s’endinsa en el Rengle, té el nom de Caldes d’Estrac, precisament, i aquí la gràcia, la població de la que el socialista Joan Rangel, ara delegat del govern i present a la obertura, va ser alcalde.

Aixecant els cons
La obertura d’aquest tram l’han efectuat conjuntament l’alcalde de la ciutat, i el delegat del govern, Joan Rangel. Tots dos polítics han aixecat els cons que barraven el pas al trànsit, en un gest simbòlic d’inauguració del tram. Baron ha valorat com una transformació clau de l’entrada del trànsit a la ciutat, que es completarà amb la urbanització del Rengle —que ha d’acabar-se a la tardor— i amb la posterior edificació de tota aquesta zona. Rangel ha posat aquest tram com un exemple clar de planificació, referint-se a la construcció —en el seu dia— de la variant que va alliberar de trànsit la N-II, i que per tant ha permès urbanitzar aquesta zona amb les característiques de combinació de sector terciari (oficines) i habitatge (400 habitatges a primera línia de mar).