El pintor Alfred Opisso i Cardona donarà nom a una nova plaça de Rocafonda-El Palau

El ple va decidir recordar així la figura del pintor i dibuixant barceloní que va crear gran part de la seva obra a la nostra ciutat

El pintor i dibuixant Alfred Opisso i Cardona serà recordat a la ciutat amb una plaça que durà el seu nom. Es tracta d’una rotonda situada a la cruïlla de la carretera de Mata, les rondes de Rafael Estrany i de Miguel de Cervantes, i el carrer Santiago Rusiñol. La creació d’aquesta nova plaça s’inclou en l’actuació del Pla Integral de Rocafonda-El Palau durant els anys 2003-2004. La decisió de batejar amb el nom del pintor aquest nou espai de la ciutat es va aprovar unànimement en el darrer ple municipal.

Alfred Opisso i Cardona va nèixer l’any 1907 a Barcelona tot i que va desenvolupar la seva activitat artística a Mataró. Va ser aquí on va morir el 1980. Amb el seu treball, va guanyar el premi Ynglada-Guillot l’any 1959. Ara, en el 25é aniversari de la seva mort, la ciutat retrà aquest petit homenatge a la figura del pintor i dibuixant. Opisso va aprendre les primeres lliçons de pintura de mans del seu pare Ricard Opisso i el seu oncle, Joan Cardona.