La plaça Pi i Maragall és alhora espai públic i la coberta d’un aparcament

Durant la inauguració de la plaça l’alcalde va voler destacar els nombrosos canvis que l’ajuntament està realitzant a la zona

La plaça de Francesc Pi i Maragall es va inaugurar aquest dissabte 16 d’abril, amb la presència a l’acte de l’alcalde Joan Antoni Baron. La plaça és un nou espai verd per la ciutat, que a banda de la seva funció pública i de punt de trobada dels veïns, també és la coberta d’un aparcament. Així, la plaça és el sostre d’un pàrking amb capacitat per a 78 vehicles.

En el discurs d’inauguració, Baron va parlar dels entorns de la plaça com una “zona de la ciutat en continua transformació”. Per això va enumerar algunes de les activitats que s’estan realitzant a la zona com la construcció de la nova escola Anxaneta, la conversió d’una de les naus de Can Gasol en un espai d’ús cívic pels ciutadans, la nova escola bressol que es farà a Cal Collut, la zona verda que es construirà properament al carrer Puig Blanc o la conversió de Can Marfà en el gran Museu del Tèxtil de la ciutat. Baron va assegurar com tots aquests canvis produiran “una petita revolució en aquest entorn”.

A més, l’alcalde va convidar el centenar de veïns que es van agrupar a la plaça “a omplir-la de vida” i respecte tots aquests canvis va afegir el seu objectiu: “Són per una ciutat que volem per la gent”. Un cop acabats els parlaments, la Cobla Sardanista Iluro va ser l’encarregada d’amenitzar la celebració.