‘Una nova Estratègia Urbana’ no convenç a la FAVM

La Federació d’Associació de Veïns de Mataró mostra el seu desacord amb les noves línies d’edificació que estableix el document

La Federació d’Associacions de Veïns de Mataró ha volgut mostrar el seu desacord amb les línies d’actuació que s’estableixen a “Una nova Estratègia Urbana”, un document que defineix els objectius urbanístics de la ciutat. El rebuig es produeix com a conseqüència dels canvis substancials que introdueix respecte la filosofia de l’inicial Pla General del 1996. Així, la FAVM ha fet saber: “No podem acceptar les propostes d’edificació d’habitatges tal i com estan explicitades actualment en el document del govern municipal, ja que es contradiuen clarament amb la filosofia del Pla General d’Ordenació de 1996”.

Aquest posicionament arriba després d’haver organitzat una sèrie de debats sobre el territori, amb la voluntat de fer arribar la temàtica al màxim possible de ciutadans i conèixer la seva posició respecte el tema. Seguint aquesta línia, el que també reivindica la FAVM és un procés més “obert i transparent a nivell ciutadà”, seguint l’estil de treball utilitzat en el Pla Estratègic de la Ciutat.

Conclusions dels debats
Els treballs realitzats en els anteriors debats han donat com a conclusió una sèrie de propostes concretes a aplicar en l’edificació de la ciutat. Entre elles es troben la de no acceptar l’augment d’edificació d’habitatges per sobre l’autopista al no semblar un criteri massa sostenible per potenciar el creixement residencial en aquesta zona i afavorir així un possible creixement del transport privat.

A més, han rebutjat la construcció de l’edifici de 20 plantes al final de la Ronda Barceló per trencar l’estètica del front urbà davant la costa i parlen de la necessitat de mantenir com a zona d’equipaments la de l’actual camp de futbol i la resta d’instal·lacions que allà s'hi troben, ja que és un espai geogràficament molt bo. Pel que fa a una òptica supra-municipal, destaquen la necessitat de fer una planificació de serveis coordinada amb la resta de poblacions de l’entorn als quals Mataró fa de cap comarcal.