La Nau Minguell acollirà noves aules de l'Escola Municipal de Música

S'adequarà la planta baixa de la nau per fer-hi classes de combo i grans conjunts en tres nous bucs aïllats acústicament

Nau Minguell

La Nau de Can Minguell acollirà noves dependències de l'Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM). Concretament s'hi ubicaran algunes classes de combo i grans conjunts, en tres bucs que estaran aïllats acústicament per tal de no molestar a la resta de plantes ni al veïnat.

Les obres tenen un pressupost d’adjudicació de 366.071,25 €, IVA inclòs, i les realitzarà l’empresa VIALSER. Es preveu que estiguin enllestides en un termini de 6 mesos, durant els quals les classes s’impartiran a les escoles de primària Anxaneta i Joan Coromines, a l’Institut Laia l’Arquera i al Centre Cívic Pla d’en Boet, als espais que ocupava Mataró Ràdio. Precisament en aquest centre cívic, l’Ajuntament té previst realitzar obres aquest estiu per insonoritzar i aïllar els espais de manera adient.

Una Nau amb usos canviants

La nau de Can Minguell, que es troba al carrer de Pascual Madoz, data de l’any 1854 i originalment era un fàbrica de filatura, tint i confecció. L’any 1962 es va dividir en dues parts a causa de l’obertura del carrer i una d’elles va ser adquirida per PUMSA, que al 2010 va finalitzar obres de rehabilitació, tot conservant l’estructura original i recuperant els elements originals.

Quan es va inaugurar, el 2010, l'objectiu és que fos un "entremès del Tecnocampus" amb una aposta d’interactuació entre artistes plàstics i artistes audiovisuals que no va fructificar. El 2017 una acadèmia d'anglès va arribar a quedar-se tot l'edifici, però actualment només estan ocupades la segona i tercera planta, i no hi ha activitat ni a la planta baixa ni al primer pis.

Nau Minguell

La Nau Minguell forma part del Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic de Mataró i té el màxim nivell de protecció (A), a més d’estar catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local.

Obres complexes

A banda de l'aïllament acústic, les obres també contemplen el sanejament de les estructures que estan contaminades per quitrà de carbó a causa de les activitats industrials que es van fer a l’edifici o en ocupacions posteriors com a magatzem. Aquesta contaminació ha impregnat alguns punts de la façana i del revestiment inferior de les voltes de canó entre la planta baixa i el primer pis, i provoca olor de naftalè. Per solucionar-ho es farà un enderroc parcial de les parts impregnades d’aquest producte químic i es reconstruiran amb nous materials nets, aplicant també pintura impermeabilitzant.