Compte enrere per a l'entrada en vigor de les noves mesures de mobilitat al centre

A partir del 10 de febrer, els vehicles només podran accedir a la Riera entre les 7 i les 9.30 h, i es posaran en marxa les zones de distribució urbana de mercaderies (DUM)

  • Redacció // Fotos: D. Ferrer
  • Dimecres, 29 Gener 2020 12:43

Cotxes a la Riera

Algunes de les propostes estrella del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible entraran en vigor el 10 de febrer. Així ho van confirmar l'alcalde, David Bote, i la regidora de Promoció de Ciutat, Núria Moreno, dimarts al Cafè de Mar en una sessió informativa amb comerciants, restauradors i veïns del centre del municipi. I és que, a tall d'exemple, a partir del segon dilluns de febrer els vehicles només podran accedir a a Riera entre les 7 i les 9.30 h i romandre-hi un màxim de 30 minuts. Fora d'aquest horari, només estan autoritzats a circular per aquest carrer els vehicles de les persones que disposin d'una plaça d'aparcament o d'una autorització municipal específica puntual, i els vehicles d'emergències i serveis amb permís.

Una altra de les actuacions que es començaran a aplicar el 10 de febrer és l'habilitació de les zones de distribució urbana de mercaderies (DUM) per als proveïdors. Aquesta mesura té com a objectiu facilitar les operacions de càrrega i descàrrega als proveïdors d'establiments comercials i empreses i als serveis de paqueteria i entrega a domicili de comandes. Per tant, aquests espais no podran ser utilitzats per vehicles que no siguin de transport i repartiment.

Per norma general, les zones DUM (senyalitzades a terra amb una línia groga en ziga-zaga i emmarcades amb una línia i la llegenda DUM en vermell) funcionaran de dilluns a dissabte de 8 a 20 h i s’hauran d'usar amb indicador horari i per un temps màxim de 30 minuts. Inicialment, quatre de les DUM previstes funcionaran també els diumenges i festius en el mateix horari: la de la plaça de les Tereses (antiga parada de bus Sagalés), la de la Muralla de la Presó, la de la Muralla dels Genovesos i la del Camí Ral amb la Rambla.

DUM - Distribució Urbana de Mercaderies

Període de transició

Segons va informar el govern municipal, fins a l’1 d’abril tindrà lloc un període de transició i adaptació a la nova mobilitat, durant el qual es valorarà l’efectivitat de l’horari d’accés a la zona centre i es faran els canvis que es considerin oportuns. L'objectiu és fe un seguiment de l’aplicació de totes les mesures implantades i proporcionar informació sobre el terreny a les persones usuàries.

Aquestes mesures es deriven de la implantació del Pla d’Impuls al Centre, que té per finalitat reactivar aquesta zona com a eix comercial i cultural, oferint un espai dinàmic i atractiu per a les persones i acabant amb la permissivitat pel que fa a l’estacionament en alguns dels carrers principals.