Inauguració molt participada del nou tram peatonal de la Riera

Els crits dels okupes pel desallotjament de Cal Motxo es fan sentir

Una tarda festiva va acompanyar la inauguració del nou tram peatonal de la Riera. Primer va ser la xaranga de Los Labradores, que estan fent l’estiu amb les inauguracions del consistori —també presents a l'estrena del Centre Cívic del Pla d'en Boet—, que van passejar al ritme més marxós pels carrers propers al tram que s’inaugurava.

Després va venir el torn de les autoritats de la ciutat, que des de l’Ajuntament van desfilar en l’acte oficial d’estrena de la remodelació d’aquest eix básic de la ciutadania mataronina. El passeig els va portar fins l’escenari instal·lat a la cruïlla de la Riera amb els carrers Argentona i Bonaire, des d’on l’Alcalde es va dirigir als assistents enmig de la protesta del col·lectiu okupa que alçant una pancarta davant l’escenari i dificultant, per tant, la visió dels assistents que van respondre amb xiulets i crits, protestaven pel desallotjament de Cal Motxo, una casa ocupada a l’estiu al Carreró i desallotjada recentment. En el seu parlament l'alcalde va avançar la conversio del carrer d'en Molas i de la Concepció en zone peatonals, unes obres que es realitzaran durant aquest 2005.

En acabar música i projeccions
Un cop desaparegueren les autoritats i els protestants, va ser el torn de la Guymbo Jass Band, que van deleitar una estona amb bona música de jazz i swing, al pocs que van quedar a presenciar l’actuació. El relleu el va agafar el "video-dj" Willy que va proposar un joc de música electrònica i projeccions amb imatges de la Riera transformada que es podia veure reflectida en una de les façanes del carrer.