Mataró comptarà amb un altre pavelló poliesportiu el 2006, a la Llàntia

Ajuntament i Generalitat signen l’acord de col·laboració

Els veïns de la Llàntia, i per extensió de Mataró, disposaran el 2006 d’un nou pavelló poliesportiu, en un barri que només compta fins ara amb uns instal·lació esportiva, que és el camp de futbol. El passat divendres govern local i autonòmic –ajuntament i Consell Català de l’esport–, representats per els seus màxims càrrecs, l’alcalde Joan Antoni Baron, i Rafael Niubó, respectivament, van signar un acord de col·laboració per la construcció d’aquesta nova instal·lació esportiva al barri de la Llàntia.

La ubicació de l’equipament esportiu és l’actual solar situat entre els carrers d’Euskadi, Suècia i Nou de la Mercè. Un emplaçament molt pròxim al punt d’unió de tres barris de la ciutat, l’esmentat de la Llàntia, Cerdanyola Nord i la Via Europa. Aquest espai queda situat a la banda de darrera del dipòsit de les Aigües de Mataró de l’avinguda Rocablanca, i molt proper a l’illa educativa de la Llàntia, on hi ha una escola bressol, una escola de primària i un centre de secundària, uns centres educatius que poden ser els grans beneficiats d’aquesta nova obra.

Les promeses de la Generalitat
Segons informa la Generalitat, la seva intenció és que l’equipament estigui contruït i en funcionament al 2006, és a dir l’any que ve. És per això, que el Consell Català per l’esport subvencionarà l’obra, tot i que encara s’ha de fer el projecte, s’estima que el pressupost rondi entre el milió i els milió i mig d’euros. El que es conèix són les característiques bàsiques del pavelló, serà poliesportiu, és a dir que s’hi podran practicar diversos esports. La seva pista principal serà divisible en tres pistes més petites per mitjà de cortines. L’equipament disposarà també d’una sala esportiva anexa, el que es pot enterpretar com un gimnàs.

Si les previsions són correctes, l’equipament esportiu de la Llàntia estarà enllestit al mateix temps que l’ampliació del pavelló de Cirera. Arcadi Vilert, regidor d’Urbanistme, va explicar en una visita al barri aquest estiu, que en el Pla Especial de Millora Urbanística de la Llàntia estava previst la construcció d’una zona esportiva en el mig del barri, en un espai molt proper a l’ubicació del nou pavelló.