Cirera tindrà les primeres escales mecàniques de Mataró

El pressupost del 2019 contempla la prova pilot, d'acord amb l'acordat en el Pla de Mobilitat

Escales mecàniques

En el 95 per cent del territori de Mataró els ciutadans tenen una parada de Mataró Bus a menys de 300 metres de distància. En les zones amb més pendent de la ciutat, però, hi ha la problemàtica de forts pendents que, de facto, allunyen les parades sobretot per a gent gran. Amb aquest propòsit, el Pla de Mobilitat de Mataró proposa la introducció d'escales mecàniques en punts de la ciutat que ho requereixin per orografia i aquest 2019, a Cirera, es podria construir la primera escala mecànica de Mataró.

Concretament es començarà per una escala mecànica que salvi el desnivell del carrer Romania, entre Via Europa i Joan Peiró i que acosti aquesta zona de Cirera a la línia 5 de Mataró Bus. Actualment ja hi ha unes escales en aquest pas.

El Pla de Mobilitat considera necessàries aquestes escales a zones de la Llàntia, Molins, Cirera i Vista Alegre.

La instal·lació d’escales mecàniques que permetin acostar els usuaris a diferents parades començarà amb una prova pilot, pendent de l'aprovació del pressupost municipal. Una partida de 300.000 euros serviria per al projecte que, segons l'Ajuntament, per terminis aquest 2019 arribaria a un inici d'obres. En ser el primer equipament d'aquestes característiques a la ciutat, d'aquesta primera prova en dependrà la instal·lació a la resta de punts que el Pla de Mobilitat fixa.

Escales mecàniques