L'Ajuntament cedeix a la Generalitat els terrenys del futur Coromines

El solar té 4.200 m2 i està situat a l’Eix Herrera, davant de Can Gassol

Ciutat 2014/2015, Eix Herrera

El Ple de gener de l'Ajuntament de Mataró va aprovar dijous passat la cessió de la parcel·la de l’Eix Herrera on s’hi ha d’ubicar l’edifici de l’Escola Joan Coromines. Es fa la desafecció en benefici de la Generalitat de Catalunya, administració competent per a la construcció del centre educatiu. 

El solar és de figura irregular, amb una superfície de 4.200 m2 i situat a l’illa compresa entre els carrers d’Enric Prat de la Riba, de Floridablanca, d’Antoni Viladomat i d’Emili Pacheco, just davant de Can Gassol. La parcel·la és un terreny sense edificar que llinda amb un solar qualificat com a zona verda on s’ubica una xemeneia catalogada, que queda expressament exclosa de l’àmbit de cessió i, per tant, de la configuració del recinte escolar.

parking eix herrera

La pilota, per la Generalitat 

La nova escola serà projectada i construïda íntegrament pel Departament d’Ensenyament. Tant el solar com la construcció que es faci al damunt seran propietat del municipi, quedaran afectats a l’ús públic educatiu a favor del Departament d’Ensenyament i anirà a càrrec de l’Ajuntament la conservació, manteniment, neteja, subministraments i auxiliar de serveis. L’Ajuntament ha de fer-se càrrec de la despesa de les actuacions urbanístiques que puguin afectar a l’immoble i aplicarà una bonificació del 95% de l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres, ja que es tracta d’una construcció d’especial interès o utilitat municipal.

L’Escola Joan Coromines està ubicada, des de la seva creació el curs 2007-2008, de manera provisional als espais de l’antiga Escola Anxaneta al carrer de Sant Pere i al carrer de Pascual Madoz.