Un nou ramal per millorar la fluïdesa a l'entorn del Mataró Parc

Deu mesos d'obres i 2,3 milions per aquesta operació que vol millorar la connexió amb l’enllaç de Mataró Oest de la C-32

  • Redacció
  • Dimarts, 26 Juny 2018 13:42

Obres millora C32

Més obres a la connexió Mataró Oest amb la c-32. Tal i com estava previst d'ençà que fa dos estius entrés en funcionament el nus viari, aquesta setmana ha començat la construcció d'un nou ramal adjacent al de l'entrada de l'autopista cap a Barcelona que connectarà el carrer d'Estrasburg i la Plaça de Gran Bretanya. La inversió prevista en les noves obres és de 2,3 milions d'euros i s'hi espera moviment durant deu mesos. 

Per què un ramal nou, es poden preguntar moltes persones conductores?
La idea és que amb aquest nou element s'afavoreixi la fluïdesa de la circulació a la zona de la plaça de la Gran Bretanya amb la diversificació dels vehicles que procedeixen dels carrers d’Estrasburg i de Brussel·les. En aquest entorn urbà, es produeixen situacions puntuals de congestió per la mobilitat generada pel centre comercial Mataró Parc, que es podrien accentuar per futurs desenvolupaments urbanístics a la zona i afectar la funcionalitat de l’enllaç amb la C-32. 

Els detalls

El nou ramal s’iniciarà a la cruïlla dels carrers d’Estrasburg i Torrent de les Piques amb una rotonda de nova construcció, de 45 metres de diàmetre exterior. Continua amb l’adequació del carrer d’Estrasburg i una nova rotonda, de 35 metres de diàmetre exterior, a l’altura del futur accés a l’aparcament subterrani del centre comercial.

A partir d’aquest punt, el vial creuarà per sobre el ramal de sortida de l’enllaç de Mataró Oest, a la calçada sentit Barcelona, mitjançant una pèrgola d’uns 25 metres de longitud. En un tram, se situarà paral·lel al ramal de l’autopista i passarà per sota la passarel·la de vianants recentment construïda i connectarà finalment amb la rotonda de la Gran Bretanya. Aquest nou vial, exclusiu per a vehicles, tindrà una plataforma de 6 metres, distribuïda en una calçada amb un carril de circulació de 4 metres i dos vorals amb una amplada d’1 metre cadascun. 

Sortida C-32 Mataró Oest

Noves pantalles acústiques
D’altra banda, han conclòs recentment els treballs d’instal·lació de noves pantalles en una zona propera a l’enllaç de Mataró Oest, a l’alçada de Figuera Major i el barri de Vista Alegre, per disminuir l’impacte acústic de l’autopista. En concret, s’han executat uns 350 metres de pantalles, d’entre 3 i 4 metres d’alçada, en la calçada en sentit Palafolls. Aquesta actuació ha comptat amb una inversió d’uns 500.000 euros.