315 places d'aparcament gratuït davant l'Hospital

Després de vuit setmanes d'obres entrarà en funcionament la nova àrea que aprofitarà les antigues pistes dels exàmens de conduir

  • Cugat Comas
  • Dimecres, 09 Maig 2018 14:00

Aparcament antigues pistes conducció

Trobar aparcament gratuït a la vora de l'Hospital serà més fàcil a partir d'aquest estiu. L'Ajuntament acaba de licitar les obres per convertir les antigues pistes d'examinació del carnet de conduir, just davant del centre hospitalari, en més de 300 places d'aparcament. El solar estava tancat i barrat i destinar-lo a sumar places d'aparcament va ser una idea inicial del PP de Mataró. Per això dimarts, en la presentació 'in situ' del projecte, l'Alcalde David Bote va voler comparèixer amb José Manuel López, president dels populars locals. A inicis de juny començaran unes obres d'adequació de l'espai que tenen una durada prevista de 8 setmanes. 

Al final d'aquestes ja entrarà en servei aquest nou espai, il·luminat i amb un accés per als vianants directe a la vorera oposada de l'Hospital mentre l'entrada i sortida rodada es mantindrà a mitja corba del Carrer de Galícia.

Aparcament antigues pistes conducció

Espai important

Les antigues pistes ocupen més de 17.000 metres quadrats en un polígon que es va reordenar urbanísticament recentment i que acull també les instal·lacions de l'Iluro Hockey Club i els terrenys on s'alçarà el futur Centre d'Adopció d'Animals de la ciutat. El planejament urbanístic es va fer per possibilitar, a mitjà termini, l'ampliació de l'Hospital que "saltarà" de vorera i la reubicació del camp de futbol de la UD Cirera. En espera del desenvolupament del sector, la reconversió de les pistes són a provisional.

Aparcament antigues pistes conducció

80.000 euros d'inversió

Les obres a fer són de poca envergadura. S'enderrocarà la caseta i la rampa existents, es retirarà i substituirà el reixat metàl·lic de tancament que no estigui en bones condicions i es demoliran i pavimentaran de nou els trams de calçada que estan en mal estat per l’acció de les arrels dels arbres, per tal de crear la zona d’aparcament, que tindrà capacitat per a 315 vehicles. Els parterres i zones verdes es mantindran després de fer una esbrossada. Les places de pàrquing es marcaran i per requeriments de seguretat s'instal·larà il·luminació amb 8 columnes de projectors LED. El pressupost del total no arriba a 80.000 euros.