1.200 arbres recuperats a la ciutat

L'Ajuntament impulsa la replantació d'aquests arbres i compta amb l'ajuda d'alumnes de l’Escola Marta Mata per la reposició d’arbrat del carrer d’Arquímedes

Plantada d'arbres

L’Ajuntament de Mataró ha començat darrerament els treballs de replantada d'un total de 1.261 arbres, una tasca que es calcula que acabi a principis del 2019. Cal destacar que aquests arbres han estat replantats perquè s’havien perdut a la ciutat en els darrers anys a carrers com el Prat de la Riba, la Vía d'Europa o la Via Sèrgia, entre altres. Cal destacar que en el tret de sortida d'aquesta replantada hi han participat els alumnes de l’Escola Marta Mata, els quals han col·laborat al carrer d’Arquimedes amb la replantació d'una desena d'exemplars de Ginkgo Biloba.

L'Ajuntament hi invertirà més de 300.000 euros i comptaran amb ajuts de la Xarxa de Governs Locals de la Diputació de Barcelona.

El procés

Els treballs de replantada han estat adjudicats a l’empresa Talher i compten amb diverses fases i tasques com l’arrabassament de la soca de l’arbre, l’obertura del clot, el subministrament dels exemplars a replantar, la col·locació de proteccions antiarrels, l’aportació d’hidrogel i la plantació de l’arbrat. Cal destacar que, un cop plantat, tindrà lloc també la col·locació d’un tutor i el primer reg. L’època de plantació depèn de l'espècie i els experts destaquen que s’han d’evitar els mesos de més calor per garantir el bon replantat de l'arbre.

Una gran varietat d'espècies

Entre les més comunes a replantar hi ha el lledoner, el liquidàmbar, el Sapinde de la Xina i el Peral de Callery. A la llista de carrers o zones de la ciutat on es repoblen més exemplars destaquen la urbanització de Can Quirze, la Via Sèrgia, la Via d’Europa, la carretera de Cirera, la ronda de Ramon Turró, i els carrers d’Enric Prat de la Riba i dels Països Baixos.

El nou Pla director de l’arbrat, aprovat l'any 2016, és l'instrument de treball que orienta les decisions entorn d'aquest tema i serveix de marc de referència en la planificació i gestió dels carrers arbrats de Mataró.