Un dipòsit d'aigua i un nou parc verd per dignificar el nord de Cerdanyola

Mataró invertirà en tenir més reserves d'aigua potable i reordenarà el límit del barri a la Ronda Bellavista

  • Cugat Comas i Fotos de Daniel Ferrer
  • Dimecres, 17 Gener 2018 12:21

Dipòsits d'aigües a la Ronda Bellavista

Un nou dipòsit d'aigua potable serà la principal inversió que farà l'Ajuntament de Mataró aquest 2018. Es vol disposar de més reserves d'aigua i, alhora, assegurar l'abastiment de Mataró davant una hipotètica incidència. La xarxa actual presenta algun punt dèbil que en un cas extrem podria arribar a provocar un tall del servei però ara s'afrontarà la construcció d'un dipòsit d'abastiment a la zona nord de Cerdanyola que, alhora, servirà per consolidar un espai verd de grans dimensions, per sobre dels 16.000 metres quadrats, al sector dels Garrofers. Per l'Alcalde David Bote, la nova entrada del Sorrall i aquest parc que permetrà reordenar tot el perímetre del barri a la Ronda Bellavista "serviran per fer més amable tota aquella façana de la ciutat".

La gestió de l'aigua potable és un dels punts forts de l'administració mataronina. Mataró té una xarxa eficient i la gestió d'Aigües de Mataró és un dels punts forts de l'Ajuntament i les seves empreses públiques. Així s'explica en l'índex d'aprofitament d'aigua que diuen que a Mataró només es perd el 6 per cent de l'aigua que hi arriba a través del sistema d'abastament d'aigua. La inversió en el nou dipòsit de grans dimensions a Cerdanyola s'acostarà als 7 milions d'euros i aquest gran dipòsit s'acostarà als 8.000 metres quadrats.

Dipòsits d'aigües a la Ronda Bellavista

Ubicar aquesta important reserva d'aigua servirà per dipositar-hi aigües de procedència diferent al sistema Ter-Llobregat d'on beu majoritàriament el sistema d'aigües municipal i, a la vegada, reordenarà tot l'espai de la Ronda Bellavista. L'Ajuntament planeja un gran espai verd totalment remodelat i una reordenació dels aparcaments en aquest punt perimètric de la ciutat. "La façana de la ciutat per Cerdanyola canviarà del tot", definia l'Alcade en una trobada amb la premsa local.

Precisament al límit de la pròpia Ronda Bellavista hi ha una de les poques bosses d'aparcaments de les que disposa Cerdanyola i una zona verds per endreçar que es protegirà i rellançar per reforçar la zona dels Garrofers. El parc resultant podria ser el de més dimensió de la ciutat. Mereixedor de la inversió més important del mandat.