INNOCENTADA 2017: La Biblioteca del Centre, finalment a Santa Maria

Seria compatible amb el calendari d'oficis i cultes i permetria una ludoteca barroca als Dolors

  • Redacció
  • Dijous, 28 Desembre 2017 10:22

Santa Maria Restauració

 

Ni on és, darrere l'Ajuntament ni a la Plaça de la Muralla: la Biblioteca del Centre recalarà finalment a Santa Maria. Aquesta és la proposta que a hores d'ara compta amb més suports d'entre totes les presentades en el Concurs d'Idees del Pla d'Impuls del Centre. Els despatxos més potents han presentat les seves primeres propostes esbossades en un primer document titulat "briefing-brainstorming for the mataronian Center impulse" i la que agrada més a l'Ajuntament és la que situa l'equipament cultural a Santa Maria, compatible amb el dia a dia religiós de la Basílica. En la seva presentació, Bomberos S.L presenta aquesta aposta innovadora per la qual amb un mínim d'obres d'adequació tota la nau de l'església mataronina compartiria qualificació de temple i equipament cultural.

La proposta inclou l'adequació de l'Hort del Rector de Santa Maria com a "biblioteca a cel obert" i un espai ideal per a petites activitats culturals i també la possibilitat d'explotar turísticament aquesta innovadora aposta. En aquest sentit se situa una ludoteca per a l'aprenentatge dels més petits a la Capella dels Dolors. Mataró disposaria així de la primera ludoteca barroca.
Santa Maria Restauració

Coneixedors que l'anunci de desplaçar la Biblioteca a Can Xammar va sorprendre, des de l'Ajuntament volen ser especialment zelosos amb el nou pas a Santa Maria. Primer firmaran un conveni amb la parròquia de Santa Maria i Sant Josep a fi i efecte de fer compatible el calendari de misses i oficis amb l'activitat natural de la biblioteca i posteriorment s'asseguraran públicament que Bomberos S.L. guanyin el Concurs d'Idees del Centre.