Obres al Parc de la Llàntia

Es desplaçarà la zona de jocs infantils per poder disposar de més espai a la part central

  • Redacció // Fotos: Daniel Ferrer
  • Dilluns, 06 Novembre 2017 11:34

Ciutat 2017, parc de la llantia

El Parc de la Llàntia és un dels espais neuràlgics d'un barri costerut com l'homònim. És zona de trobada, molt utilitzada a totes hores i és per això que millorar-lo lleugerament era un dels objectius que en les trobades entre veïns i Ajuntament sempre estaven sobre la taula.

Ens en parla el regidor d'Espai Públic Miquel Àngel Vadell, que la setmana passada va presentar les petites actuacions: "Ens constava la petició que veïnal que el Parc de la Llàntia no té un espai ampli per festes o actes veïnals i que els agradaria disposar de més espai". L'AV notava aquesta falta de llocs, per exemple, quan a l'estiu fa les festes del barri. La proposta que l'Ajuntament es farà seva és la de desplaçar la zona de jocs infantils fixes de la part alta on se situen ara fins a la zona més baixa del Parc. D'aquesta manera la zona que ara ocupa la zona de jocs quedarà de lliure disposició, mantenint la seva base de sorra, per quan sigui necessària.

Ciutat 2017, parc de la llantia

Primera fase

Explica Vadell que aquesta és tot just la primera fase de millora del Parc de la Llàntia i que està dotada de 50.000 euros de pressupost. A més del desplaçament dels jocs també s'actuarà sobre la jardineria de la zona.
Un dels objectius d'aquestes obres també és erradicar l'anomenat "botellón" i l'incivisme. "Els veïns confien que desplaçant la zona infantil no es practiqui el botellón, gràcies a la col·laboració de tots", explica Vadell.

El primer trimestre de 2018
El calendari de les obres públiques sempre està subjecte a canvis però l'agenda amb la que treballa l'Ajuntament de la ciutat és que els treballs puguin començar en les pròximes setmanes i estiguin enllestits durant el primer trimestre de 2018.

Ciutat 2017, parc de la llantia
També està previst un corre-can
L'actuació al Parc de la Llàntia es completa amb el propòsit de treure els gossos d'aquesta zona i, així, evitar també la presència de les seves defecacions. La manera de fer-ho serà habilitant a la zona alta, a tocar del Carrer de Masnou, un petit espai que servirà de corre-can. D'aquesta manera, doncs, se segmenten els diferents usos del parc entre famílies, actes festius i els propis gossos i els seus propietaris.