L’Ajuntament ultima l’adjudicació de les obres a la plaça de Joan XXIII i a la ronda de Miguel de Cervantes

Preveuen que les obres, que formen part de la Llei de barris en l'àmbit Rocafonda-El Palau-Escorxador, comencin a l’octubre

  • Laia Mulà
  • Dimecres, 04 Octubre 2017 12:02

Plaça Joan XXIII

L’Ajuntament ultima aquests dies les adjudicacions de les obres d’urbanització previstes a la plaça de Joan XXIII i a la ronda de Miguel de Cervantes, dues actuacions dins la Llei de barris a l’àmbit de Rocafonda-El Palau-Escorxador. Els dos projectes ja van ser aprovats definitivament, un al juliol i l'altre aquesta mateixa setmana, i es preveu que els treballs puguin començar al mes d’octubre. A més de millores urbanistiques, d'accessibilitat i de connexió amb el barri, la plaça comptarà amb nous jocs per infants i la renovació del clavegueram. Per la seva banda, a la ronda es preveu crear un passeig per a vianant al costat de la riera que connecti amb el front marítim.

El pressupost per les obres de la plaça és de més de 400.000 euros i el de la ronda de 560.000 euros, tot i que es preveu que l'adjudicació en els dos casos sigui menor. Es preveu que les dues obres durin 4 mesos. 

Plaça Joan XXIII

Remodelació de la plaça de Joan XXIII

El projecte d’urbanització de la plaça de Joan XXIII afectarà una superfície de 3.240 metres quadrats i contempla també l'actuació en els seus carrers perimetrals: carrers de Martin Luther King, de Joan Miró, de Mèxic i dels Músics Cassadó.

La plaça actual presenta un desnivell de 4 m entre el punt més elevat i el més baix, i està delimitada per murs i escales en el seu perímetre. L’actuació millorarà especialment la connexió de la plaça amb el barri, l’accessibilitat i el control visual sobre l’espai, amb diverses actuacions. Per exemple, a la zona central de la plaça s’instal·laran jocs infantils i preveuen renovar la xarxa de clavegueram i instal·lar un nou enllumenat públic amb llums led.

Plaça Joan XXIII

Millora de la urbanització de la ronda de Miguel de Cervantes

El projecte de millora de la urbanització de la ronda de Miguel de Cervantes preveu actuar en el tram de 575 m comprès entre la plaça d’Alfred Opisso i el carrer de Francisco Herrera. El total de la superfície d’actuació és de 12.500 m². Es preveu la creació d’un passeig per a vianants al costat de la riera de Sant Simó que connecti amb el front marítim. La reordenació contempla l’ampliació de voreres; la millora de l’accessibilitat i consolidació de 8 passos de vianants; la implantació de nou enllumenat al passeig amb columnes de 5 m i llums led; entre altres actuacions.