Esperant les grues al Sorrall

Quatre anys després de l'aprovació del pla urbanístic encara no hi ha al Sorrall superfícies mitjanes comercials

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dilluns, 25 Setembre 2017 00:00

Ciutat 2017, el sorrall eurofitness

Hi ha moviment de terres i grues a la zona del Sorrall, propera a la dels Garrofers. S'hi fan obres per convertir en via urbana la carretera però, de moment, l'imponent equipament esportiu segueix essent l'únic reclam d'aquesta pastilla urbanística de grans proporcions, a la banda mataronina de la Riera d'Argentona.

Si deixem de banda la torre de Can Palauet, on fa feina l'entitat Divina Pastora, ens trobem davant una important extensió de terreny a tocar d'un dels barris més densament poblats de la ciutat. Una pastilla que té un full de ruta clar que, tanmateix, no acaba per desenvolupar-se mai.

El projecte aprovat contempla un aprofitament privat de la zona al voltant del Centre d’Esports homònim de més de 40.000 metres quadrats de superfícies mitjanes especialitzades, edificis de planta baixa i un màxim de dos pisos per a oficines i altres usos terciaris com poden ser hotels o establiments de restauració. Vol ser un nou pol d’atracció a Mataró i, alhora, permetre protegir la zona verda dels Garrofers, que es connectarà amb la torre de Can Palauet amb un cordó verd. La concreció, però, segueix sense arribar.

Xoc amb Mataró Parc?
El disseny comercial de la zona del Sorrall, basada en mitjanes superfícies especialitzades coincideix amb el que l'operador del Mataró Parc projecta per a la futura ampliació del Centre Comercial. L'Ajuntament haurà de valorar política i estratègicament quina de les dues zones vol dinamitzar amb aquest tipus de comerç.

El desllorigador: les primeres obres
 

PUMSA va iniciar a principis del mes d'agost les obres d'urbanització del sector d'El Sorrall. Aquesta és la primera actuació de diferents fases, la qual comença urbanitzant el tram de la carretera d'Argentona que passa pel Sorrall. Així doncs, la c1415c passarà a ser una via urbana.

A més, el projecte preveu la creació d'una nova rotonda per connectar la carretera d'Argentona amb el nou giratori que la Generalitat va construir a la Via Sèrgia. El pressupost per aquesta primera fase és de quasi 600.000 euros i contempla la construcció d'una de les dues calçades del vial d'enllaç entre la nova rotonda i el nou giratori de la Via Sèrgia.