Front comú a l'Ajuntament contra la implantació de macroprostíbuls

Els Grups Municipals units per endurir la normativa que restringeixi la possibilitat d'obrir aquests centres a Mataró

  • Laia Mulà
  • Dimarts, 06 Juny 2017 12:01

Unitat contra els prostíbuls

La Junta de Portaveus, amb representants dels grups municipals de l'Ajuntament de Mataró, es va reunir per fer front comú i buscar la manera d'endurir les restriccions que impedeixin l'obertura de macroprostíbuls a la ciutat. En la compareixença davant els mitjans de comunicació els portaveus van brindar un missatge d'unitat i tranquil·litat: “l'Ajuntament lluita contra la instal·lació de macroprostíbuls i ho seguirà fent”, va declarar David Bote, alcalde de Mataró.

Actualment no existeix cap llicència vigent ni en tràmit per a l'obertura de prostíbuls de grans dimensions, ja que les que havien sol·lícitat temps enrere ja han caducat. La nul·litat de l'ordenança, però, permetria crear aquests centres de naturalesa sexual de grans dimensions.

Estudien impulsar una Normativa de Planejament

El Tribunal Suprem (TS) va ratificar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que anul·lava dos articles de l'ordenança per frenar-ne l'obertura, concretament els referents a limitacions de superfície. Tot i això, la nul·litat dels articles encara no és aplicable, doncs cal que es notifiqui la fermesa de la sentència a l'Ajuntament. L'Ajuntament estudia mantenir les limitacions referents a les dimensions mitjançant una Normativa de Planejament, en lloc de fer-ho a través de l'ordenança que havien impulsat.

Des del 2010 intentant obtenir la llicència
L'empresa 'José Maria Colomer Ribot SL' va sol·licitar les llicències per construir dos edificis que reunirien gairebé un centenar d'habitacions al Polígon de Les Hortes de Mataró. En cas que finalment s'autoritzés la construcció dels dos bordells, el polígon esdevendria un dels emplaçaments prostibularis més grans d'Europa. Uns mesos més tard de la sol·licitud, però, l'Ajuntament presentava l'ordenança i el Pla Urbanístic amb la intenció de frenar-ne la construcció.
Macroprostíbul