El Ple rebutja l'ampliació del catàleg de masies

El govern proposa l'ampliació del catàleg amb un total de 10 masies sense valor històric però amb valor social, agrícola o ambiental

  • Laia Mulà // Daniel Ferrer
  • Dimarts, 11 abril 2017 13:02

Núria Calpe

L'any 2015 es va aprovar el catàleg de masies i cases rurals que permetia que aquestes realitzessin més usos a part de l'estrictament agrícola. La Regidora d'Urbanisme Núria Calpe ha presentat al Ple Municipal l'ampliació provisional del catàleg amb deu masies més de Mataró que són posteriors a 1956 i sense valor històric. “La llei preveu que es puguin catalogar finques pel valor social, agrícola o ambiental” que puguin tenir, ha destacat la Regidora.

La majoria de formacions s'han abstingut
Per aquest motiu el govern ha demanat l'ampliació provisional, la qual necessita una majoria absoluta de vots en tractar-se d'un tema urbanístic. PSC, CiU i PxC han votat a favor, mentre que la resta de formacions s'han abstingut, fet que ha impedit l'aprovació provisional de la proposta. Des de Ciutadans han justificat la seva abstenció al·legant que desconeixien la necessitat de la majoria absoluta però que “estem a favor que el govern tiri endavant aquest tema”.