Municipalitzat per unanimitat del Ple

Quan el mes de febrer s'acabi la concessió a Empark pel pàrquing de la Plaça de les Tereses, l'Ajuntament en farà la gestió directa a través de PUMSA

  • Marta Gómez // Foto: cedida
  • Dimecres, 07 Desembre 2016 10:50

Ciutat 2014/2015, aparcament pl. teresesLa municipalització del pàrquing soterrat a la Plaça de les Tereses es farà realitat a partir del dia 2 de febrer del 2017, dia en què s'acaba la concessió actual. Així ho va votar el Ple Municipal de desembre per unanimitat de tots els grups. I així també, després de 40 anys d'explotació, l'empresa Empark veurà com la seva concessió no serà renovada en aquest espai.

La decisió l'ha pres el consistori amb l'objectiu d'assumir-ne la gestió directament a través de PUMSA i així millorar les arques municipals en l'àmbit econòmic. L'Ajuntament creu que aquesta decisió és més favorable que no pas externalitzar la concessió i per tant, municipalitzar és la solució.

Celebren la municipalització

Tots els grups municipals de l'oposició celebraven la decisió del govern, especialment des dels bancs de les formacions d'esquerres. Des de les files d'ERC, Francesc Teixidó va destacar que "PUMSA pot ser un bon remei i una bona eina per gestionar la recuperació d'aquests serveis" i va afegir: "és molt important recuperar aquest aparcament del centre de Mataró". Per part de la CUP i en veu del seu líder, Juli Cuéllar, es va felicitar el gest cap a la municipalització: "Celebrem que s'hagi optat per la gestió directa d'aquest Ajuntament, fet que ens servirà per aplicar el criteri d'interès públic per a futures decisions".  Conjuntament amb Volem i la seva líder, Montse Morón, es va donar així la benvinguda a aquest pas: "benvinguts tots a la municipalització".

Inversió privada

Els portaveus de Ciutadans i el Partit Popular, Juan Carlos Ferrando i José Manuel López respectivament van posar en dubte que aquest sigui "el millor sistema  de gestió". Totes dues formacions van apel·lar a la inversió privada que va fer l'empresa concessionària ara fa quaranta anys i la importància de l'empresa privada en les accions que es promouen a la ciutat.

 

El pròxim dia 2 de febrer del 2017 s'acabarà la concessió a l'empresa Empark i es municipalitzarà el servei a través de PUMSA

Noves intervencions

El rendiment anual net d’aquest pàrquing són uns 600 mil euros, diners amb què es faran intervencions com per exemple la construcció d’una nova escala de sortida adequada a la normativa.

Un dels més antics
L'aparcament de la Plaça de les Tereses és un dels més antics de la ciutat de Mataró i un dels primers que es va situar en ple centre comercial. Disposa de 327 places d'aparcament i té un percentatge d'ocupació del 65 per cent de mitjana en tot el seu horari d'obertura que es concentra des de les set del matí fins a les onze de la nit.