"L'esperit reivindicatiu i de lluita defineix Cerdanyola"

Parlem amb José Antonio Gómez, director i professor de l'autoescola Mataró

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 30 Setembre 2016 12:11

Ciutat 2014/2015, autoescola Mataró

Si 3 de cada 10 mataronins viuen a Cerdanyola, de ben segur que n'hi ha molts que s'han tret el carnet de conduir en la històrica autoescola Mataró que, amb 30 anys d'experiència, és una referència al barri i a la ciutat.


Quina és la seva vinculació amb el barri?

Actualment només treballo al barri, tot i que durant molts anys també va ser casa meva perquè hi vaig viure, als inicis de la democràcia. De fet, ja fa més de 30 anys que hi estic vinculat laboralment i he de reconèixer que sempre hi he estat molt a gust.

Com ha canviat?

Des dels inicis, són més de 30 anys, vivint i treballant a Cerdanyola, són moltes les coses que han canviat. Ara bé, crec que potser el que sí que avui notem més és que els altibaixos de les crisis que hem patit s'han aguditzat amb aquesta última, de la que està costant molt remuntar.

També ho noteu a l'autoescola?

I tant! Hi ha menys estabilitat laboral i es veuen menys necessitats laborals, però també personals, com pot ser treure's el carnet de conduir, tot i ser una eina de treball necessària també per a molts. Per això, des de fa un temps, oferim un curs intensiu de teòrica gratuït per facilitar l’accés al carnet de conduir, pensant en les necessitats del barri i de la ciutat en general.  

Què fa diferent el barri de Cerdanyola?

La seva gent. Crec que, malgrat  que s'ha perdut amb el pas del temps, l'esperit reivindicatiu i de lluita de Cerdanyola és el tret que diferencia el barri.  

Com totes les zones de la ciutat, però, té mancances.

Evidentment: la neteja, la convivència, el civisme... són temes pendents a Cerdanyola i a la resta de barris. Però crec que tenim un dèficit d'aparcament molt gran i que ens cal també un pavelló esportiu polivalent i, sobretot, que l'Ajuntament miri d'agilitzar les obres que s'han de fer al costat del Sorrall, per dignificar l'entrada a Mataró per Cerdanyola.

Ciutat 2014/2015, autoescola Mataró

Cursos per a professionals
"Els nostres cursos presencials tenen per objectiu no perdre el contacte amb la gent del barri per veure les seves necessitats. Per això, entre altres, oferim l'opció d'obtenir la certificació professional per a ser conductor en un moment de crisi en què per a moltes persones del barri, aquesta pot ser una nova sortida laboral"