Mataró vol començar les obres del nou accés de la C-60 l'any 2017

Serà l'inici de la transformació del sector del Sorrall, que ajudarà a solucionar la manca d'aparcament al barri de Cerdanyola

  • Redacció - ACN
  • Dimecres, 13 abril 2016 10:21

Accés girona C32

L'empresa municipal d'urbanisme de Mataró (PUMSA) està tramitant els projectes per a la primera fase de desenvolupament del sector del Sorrall, que inclou un nou accés al barri de Cerdanyola des de la C-60.

Les obres podrien començar a principis de 2017 i es calcula que el nou nus absorbirà una tercera part dels vehicles que actualment surten per la C-32. També està previst l'ordenació de l'entorn, que podrà allotjar serveis, empreses i zones verdes. Una de les prioritats del planejament serà una reserva "generosa" d'aparcament que vol ajudar a resoldre la manca de places a la zona i que des de fa anys 'obliga' la grua a fer la vista grossa en alguns carrers del barri, tal com va destapar l'ACN.

La primera intervenció de l'Ajuntament de Mataró en el nou planejament del sector del Sorrall, al barri de Cerdanyola, aprofitarà les obres que fa actualment la Generalitat per millorar els accessos de l'autopista C-32. Un dels nous ramals connecta la C-32 amb la C-60 i és en aquest punt on el consistori pretén construir un altre trencant per millorar l'accés a Cerdanyola.

La C-60 connectarà amb l'antiga carretera d'Argentona per millorar la connexió del barri amb les principals autopistes: la C-32 per anar cap a Barcelona i Girona, i la C-60 en direcció al Vallès. "Els ciutadans que entraven per la sortida Mataró Oest de la C-32 i havien de travessar la ciutat tindran ara un accés directe", aplaudeix la regidora d'Urbanisme, Núria Calpe.

El conflicte de l'aparcament, de retruc

Un dels elements que tampoc passa desapercebut és la "generosa" reserva d'aparcament prevista, tenint en compte les greus mancances de places d'aparcament al barri. Tot el perímetre del sector tindrà places en bateria, i també hi ha previstes places als carrers interiors que es construiran.