El Montserrat Solà va tenir un sobrecost del 20 per cent

L'Ajuntament demana un crèdit per fer front a la diferència que una sentència judicial obliga a pagar

  • Redacció
  • Dimecres, 09 Març 2016 09:30

Escola Motnse Solà

Després del Rengle, el Montserrat Solà. El punt més interessant del Ple Municipal de dijous passat va ser un prec entrat per via d'urgència pel govern municipal i que va destapar un segon cas de sobrecost flagrant en obra pública a Mataró. Concretant, el cas és el de l'escola Montserrat Solà, posada en marxa fa sis anys i que va tenir un cost del 20 per cent més del pressupostat inicialment. Aquesta desviació pot suposar un greu problema de tresoreria per a l'Ajuntament, que ha rebut una sentència d'un jutjat contenciós administratiu de Barcelona que confirma que la construcció va costar uns 900.000 euros addicionals, als que hauria de fer front Mataró.

L'Ajuntament ha interposat un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i espera no haver de fer front a la quantitat que el jutjat contenciós dóna per bona. En aquest punt el sobrecost que reconeix l'Ajuntament és de 400.000 euros, ja abonats a l'adjudicatari de l'obra.

Un subsòl contaminat

La disputa legal i administrativa és entre l'Ajuntament i Construcciones Rubau, que reclamava en primera instància fins a 1,2 milions d'euros. La contaminació del subsòl del solar de Cal Collut, on hi ha l'escola, derivada de l'abocament d'escombraries il·legal seria el motiu d'aquesta desviació. El govern municipal espera no haver de fer front a aquesta despesa i el Partit Popular va demanar al Ple Municipal que es reclami l'import a la Generalitat de Catalunya.