Enderrocs per fer lloc a la reconstrucció de la nau de Can Fàbregas

L'obra l'ha de pagar el Corte Inglés però no començarà fins que es desencalli la construcció dels grans magatzems

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 13 Juliol 2015 14:01

Can Fabregas, enderroc fàbrica casa cultura

L'Ajuntament de Mataró enderroca les naus industrials del carrer Miquel Biada, a la cantonada amb el carrer Tetuan, on s'ha de reconstruir l'antiga nau de Can Fàbregas i de Caralt per albergar la Casa de la Cultura Popular de Mataró. El projecte està lligat a la transformació urbanística de la zona on també està previst que pròximament s'hi aixequin uns grans magatzems del Corte Inglés. De fet, és l'empresa qui ha de pagar els prop de 3 milions que costa la reconstrucció de Can Fàbregas, segons estableix el contracte signat amb l'Ajuntament. L'obra, però, no començarà fins que es desencalli la construcció dels grans magatzems, que està encallada als jutjats per un contenciós de l'Assemblea Pagesa.

L'Ajuntament vol tenir el sòl a punt per al moment en què el Corte Inglés decideixi començar a fer els pagaments compromesos per tirar endavant aquesta obra, valorada en gairebé 3 MEUR. En paral·lel, els serveis tècnics municipals treballen en la redacció del projecte executiu de la reconstrucció, així com de construcció d'una sèrie d'annexos. Els terminis de l'obra definitiva, els marcarà, però, el Corte Inglés, que no farà cap avançament de diners fins que tingui totes les garanties jurídiques per poder aixecar els grans magatzems.

Can Fabregas, enderroc fàbrica casa cultura
Possible aparcament provisional
La regidora d'Urbanisme, Núria Calpe, ha explicat que es va reunir amb l'alcalde, David Bote, i amb representants de l'empresa que van reiterar el seu interès per instal·lar-se a Mataró. A més, també els haurien explicat que quan hi hagi totes les garanties jurídiques per tirar endavant el projecte, la Casa de la Cultura Popular es podria executar abans per motius econòmics. Mentre això no passi, l'Ajuntament podria plantejar-se aprofitar el solar per donar-li un ús provisional, com ara un aparcament en superfície.