Comencen les obres de millora de dos enllaços de la C-32

A partir d'aquest dissabte a la nit, la Via d'Europa quedarà tallada 24 hores

  • Redacció - ACN
  • Divendres, 19 Juny 2015 11:59

autopista ronda c-32 1

Aquest cap de setmana està previst que comencin les obres de millora de dos enllaços de la C-32 a Mataró i Argentona. En total, la Generalitat invertirà 7,2 milions d'euros amb la intenció de millorar, tant les connexions entre vies, com els accessos al centre de Mataró, a l'Hospital i al centre comercial Mataró Parc.

Mataró Oest

Les obres suposaran un tall per obres a la Via Europa que començarà aquest dissabte a les 23h i s'allargarà fins l'endemà diumenge a la mateixa hora. Durant aquest període, el trànsit rodat es desviarà per la carretera de Cirera i la ronda de Jaume Ferran. Amb aquestes obres es preveu que en un futur es pugui afavorir la fluïdesa del trànsit a l'enllaç 100 - Mataró Oest gràcies a diferents actuacions.

Per una banda, a la calçada en sentit Blanes es construirà un nou vial de bifurcació de la sortida de l'autopista, que quedarà a diferent nivell per sota de la rotonda de França. Al mateix temps, l'accés en sentit Blanes tindrà un nou ramal d'entrada. Per una altra banda, a la calçada en sentit Barcelona es desdoblarà el ramal de sortida sud, mentre que a la rotonda de Gran Bretanya hi haurà un nou ramal d'accés a l'autopista per aconseguir una incorporació més àgil.

Vianants a Mataró Parc

Paral·lel a aquestes actuacions, les obres també preveuen millorar l'accés per a vianants al centre comercial Mataró Parc: hi haurà una nova passarel·la que començarà entre el final del pont sobre l'autopista i la rotonda de Gran Bretanya, i acabarà al costat de les instal·lacions comercials.

L'enllaç 99

Pel que fa a les obres de l'enllaç 99 de la C-32, està prevista la construcció d'una nova rotonda que permetrà que els vehicles que surtin de l'autopista puguin incorporar-se a la C-60 en sentit mar, arribant a Mataró a través de la via Sèrgia. Així, l'objectiu és diversificar els punts d'accés a la capital del Maresme sense perjudicar la mobilitat del centre del municipi ni de les poblacions properes.