Una via urbana connectarà Argentona i El Sorrall

La Diputació aporta 470.000 i la gestió del tram, per dignificar l’entrada a Cerdanyola

  • Redacció
  • Dimarts, 27 Gener 2015 11:25

sorrall

El tram de carretera d’Argentona que correspon al terme municipal de Mataró passarà a ser una via urbana que connectarà amb la rotonda on conflueixen l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch i les rondes de Bellavista i de Josep Tarradellas, a la zona del Sorrall.  La Diputació ha de traspassar ara la titularitat a l’Ajuntament i fer una aportació econòmica de 470.000 euros per iniciar les obres de reconversió d’aquest tram de via en avinguda urbana. Les obres de reurbanització del tram de la carretera d’Argentona a traspassar estan previstes en el marc del nou planejament urbanístic de l’àmbit del Sorrall, aprovat definitivament el 31 de juliol.
 
L’ordenació urbanística preveu per a Cerdanyola una nova zona comercial i d’usos terciaris. A més, preserva els espais lliures de la zona de garrofers i pinedes pròxims al turó de Cerdanyola. El nou planejament pretén dignificar l’entrada de Mataró des d’Argentona i el Vallès Oriental. Les obres a realitzar en l’espai públic es concretaran mitjançant el futur projecte d’urbanització. Amb l’aportació de la Diputació es preveu fer una primera fase d’urbanització del sector, consistent en l’execució d’una rotonda a la C-1415c de final de carretera i principi de la futura avinguda urbana, i un vial de connexió amb la C-60 previst pel planejament.

Aquest vial arribaria fins a una segona rotonda prevista per la Generalitat dins el projecte de millora de l’enllaç de l’autopista C-32 amb la C-60.