Els grups municipals demanen responsabilitats davant les irregularitats a PUMSA

PSC es podria personar a la Fiscalia i la CUP demana que tornin les claus dels pisos

  • Redacció - Fotos Anna Aluart
  • Dimarts, 18 Novembre 2014 11:39

carrer fragata

Les reaccions dels grups municipals a les informacions que situen irregularitats en l'adjudicació de pisos de protecció oficial per part de PUMSA no s'han fet esperar. Així, la majoria de grups coincideixen en la necessitat d'una investigació exhaustiva com la que ja ha posat en marxa l'ajuntament, després de la Junta de Portaveus de la setmana passada, per depurar responsabilitats.

Des del PSC volen pensar que les persones al capdavant de procés "han actuat i actuen amb l’honestedat que requereix la responsabilitat de desenvolupar un servei públic, tant en aquest mandat com en l’anterior". Tot i això, demanen la màxima diligencia en la investigació "perquè ens permeti exigir responsabilitats" i en funció dels resultats "el Grup municipal socialista es podria personar davant la Fiscalia".

Per al PP, aquest cas dóna força a la hipòtesi que diu que cal canviar la normativa d'adjudicació. "No és de rebut que els requisits facin només referència al jove interessat i cal veure també els ingressos familiars", demana José Manuel López. "En uns moments en què hi ha moltes famílies a la ciutat vivint de la pensió dels avis, la vivenda social ha de ser per a qui veritablement la necessita", afegeix el portaveu del grup municipal popular.

Portar el cas davant la Fiscalia és el que demana, d'entrada, la CUP. El grup municipal considera que, a més del procediment judicial, "el fill de César Fernández torni immediatament les claus del pis i que retorni a l’Ajuntament i a la Generalitat la part del lloguer subvencionada amb diners públics".  La CUP considera "escandalós, poc ètic i propi d’un modus operandi mafiós, el fet que un directiu, càrrec de confiança de l’Ajuntament, hagi tret profit de recursos públics en benefici de la seva família".

El grup municipal d'ICV coincideix amb la CUP a l'hora de destacar que, en moments com l'actual, "quan tanta gent ho està passant tan malament i tantes persones estan sent desnonades de casa seva, no podem permetre que des de l’administració es cometin irregularitats en un tema tan sensible com és el de l’habitatge públic”.

Mónica Lora, des de PxC, per la seva banda, va més enllà i posa tota l'empresa municipal en el punt de mira. "Segons sembla, PUMSA es va crear per cometre certes irregularitats, ja que aquesta no és la primera vegada", comenta. Lora creu que "aquesta empresa municipal ha sigut una desgràcia per als ciutadans i que mai s'hauria d'haver creat". "És per això que des de fa temps que apostem per la seva dissolució quan es pugui i integrar-la dintre dels departaments de l'Ajuntament", conclou.