L'Oficina Antifrau investiga l'edifici del Rengle

El govern de CiU va denunciar presumptes irregularitats en la contractació de l'obra

  • Redacció - ACN
  • Dimecres, 16 abril 2014 11:15

Ciutat 2013, Ciutat 2013, Rengle

L'Oficina Antifrau ha demanat informació a l'Ajuntament de Mataró sobre l'obra de l'edifici d'oficines del Rengle, construït per l'empresa municipal PUMSA entre 2007 i 2010, durant el mandat del PSC. El requeriment d'Antifrau arriba després que l'actual govern de CiU informés de presumptes irregularitats en la contractació d'una obra amb importants desviacions pressupostàries.

Antifrau demana ara diversos informes sobre els responsables públics dels processos de licitació i adjudicació de l'obra, així com dels responsables de la seva execució per part de la constructora. El requeriment també inclou el plec de clàusules del concurs públic, el contracte amb FCC i les modificacions del projecte, així com els conseqüents justificants de preus.

El pressupost inicial era de 18,1 milions, però el seu cost final va ser de 25,6. A més, l'empresa constructora FCC va presentar la factura a l'Ajuntament dos anys després d'acabar l'obra: "No és normal", manifestava l'alcalde de Mataró, Joan Mora, que aquest dimarts va informar de la situació legal de l'edifici. Mora afirma que cal intentar corregir presumptes irregularitats, tot i que ha evitat assenyalar directament ningú com a responsable.