Els terrenys per la nova Angeleta Ferrer ja estan a punt

L'inici dels treballs de rehabilitació depèn ara de la dotació pressupostària de la Generalitat

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 17 Març 2014 10:08

Can Fàbregas del paper

L'Ajuntament de Mataró ja ha conclòs els treballs previs i ha fet tota la tramitació administrativa necessària perquè l'antiga fàbrica Can Fàbregas del Paper es pugui convertir en un futur pròxim en la seu definitiva de l'escola Angeleta Ferrer. L'inici dels treballs de rehabilitació de la nau depèn ara de la dotació pressupostària que hi destini la Generalitat. El govern municipal espera que aquesta inversió es pugui concretar al llarg del 2014.

Les naus adjacents a l'antiga fàbrica Can Fàbregas del Paper ja són història. PUMSA ha finalitzat els enderrocs de 7.500 metres quadrats d'antigues naus industrials sense cap valor arquitectònic. Ara a l'entorn Lepanto/Churruca s'alça només l'antiga xemeneia i nau principal de la històrica fàbrica de paper. Aquesta ha de ser la seu, en un futur que la ciutat espera que sigui proper, de la nova escola Angeleta Ferrer.

Obres abans de final d’any

El solar amb l'antiga fàbrica ja està a punt per a una intervenció de rehabilitació que ha de dur a terme el Departament d'Ensenyament de la Generalitat: "La construcció és competència de la Generalitat i des de la urgència de trasllat de l'antiga escola estem insistint en què la nova escola sigui una realitat al més aviat possible", explica el regidor Pere Galbany. En aquest sentit, el consistori ja ha tramitat el planejament urbanístic que permet a aquest espai poder acollir l'escola, així com la proposta d'implementació del futur edifici. També s'ha fet el tràmit administratiu de cessió d'ús a la Generalitat. "No tenim confirmada cap data, però es manté la confiança que les obres puguin començar abans de final d'any", comenta Galbany.

Sigui quan sigui, en el moment que comencin els treballs es calcula un termini aproximat d'un any i mig d'obres, de tal manera que queda pràcticament descartat el trasllat per al curs 2015-2016. El regidor, però, insisteix que hi ha "la garantia que l'escola va endavant i que és una prioritat pel Govern".

250 aparcaments i 80 pisos
La transformació de l'entorn Lepanto/Churruca inclou també la construcció d'un aparcament soterrat a la zona de solar exterior a l'escola. S'hi preveuen unes 250 places i les obres, en cas de coincidir en el temps, podrien executar-se en paral·lel. En aquest mateix espai també s'aixecarà un bloc de pisos en forma d''U', amb una superfície de 12.500 metres quadrats. Es calcula que podrien encabir-s'hi una vuitantena d'habitatges, el 30% dels quals de protecció oficial.