Mataró invertirà 1,5 milions el 2014 en reparació de carrers

L'arranjament de l'entorn del futur Corte Inglés es posposa fins a l'arribada del centre comercial

  • Redacció - ACN
  • Divendres, 25 Octubre 2013 12:05

Nuria Calpe

L'Ajuntament destinarà el pròxim any 1,5 milions d'euros en la reparació de carrers i voreres malmesos de tota la ciutat. Serà una inversió possible gràcies a la injecció econòmica provinent del Pla de Concertació de la Diputació de Barcelona. El govern municipal vol fugir de grans actuacions concentrades en pocs vials i projecta un gran nombre de petites intervencions que permetin millorar l'estat general de tota la ciutat.

Part de la inversió ja està adjudicada. Es tracta d'un primer paquet de 45 actuacions que costaran mig milió d'euros i les obres començaran el gener del 2014. Entre les actuacions més destacades es preveu la renovació del paviment de la plaça de la Muralla, l'arranjament de la vorera de l'avinguda Maresme, a l'entorn de Sant Simó o el reforç de calçada de l'entorn del cementiri dels Caputxins.

En una segona fase, que s'hauria d'executar també durant el 2014, es preveu invertir el milió d'euros restant. Actualment l'Ajuntament està recollint les propostes dels consells territorials per definir quines actuacions són les prioritàries. El que ja se sap és que hi haurà 150.000 euros destinats a finançar part del projecte de reurbanització del carrer Cuba i la plaça de les Tereses.

Esperar el Corte Inglés
Una altra zona on s'esperen millores és l'entorn de la Ronda Barceló, que en els pròxims anys ha d'acollir un Corte Inglés. La regidora de Via Pública, Núria Calpe, explica que l'any vinent només s'actuarà en alguns trams i que el gruix de les obres es posposa fins a l'arribada del centre comercial. Segons l'acord amb l'empresa, el mateix Corte Inglés destinarà part de la inversió a Mataró a millores de via pública.