Acord per la continuïtat de Porta Laietana

Pumsa i el seu soci privat renegocien les condicions de la societat mixta

  • Redacció
  • Dimarts, 10 Setembre 2013 00:00

PLE DE MAIG

El Ple ha donat llum verda a un canvi en les condicions que unien l'empresa municipal Pumsa i l'empresa privada Grup Copcisa dins de la societat Porta Laietana que es va crear per gestionar les finques del sector Iveco-Renfe-Farinera i veïnat de Valldeix.

Les dues empreses estan unides des de l'any 2005 de cara al desenvolupament urbanístic de la zona. El Grup Copcisa va guanyar un concurs públic i va passar a integrar, amb el 50%, la societat Porta Laietana a través de l'empresa Iluro Residencial. El contracte signat en aquell moment comprometia Copcisa a comprar les finques d’aprofitament privat que s’adjudiquessin a Porta Laietana en la reparcel·lació del sector, excepte el 50% destinat a habitatges de protecció oficial i concertat, que se cediria a Pumsa. El soci privat també acceptava finançar les necessitats de tresoreria de Porta Laietana i es comprometia a cedir a l’empresa municipal el 50% del benefici que li correspondria per la venda de solars. Així, Copcisa es va anar fent càrrec fins al 2009 de les despeses generades per un préstec de 30 milions d’euros que va permetre que Pumsa comprés els antics terrenys d’Iveco-Pegaso

Tenint en compte la crisi del mercat immobiliari esclatat en els últims anys, el passat juliol Pumsa va aprovar alliberar Copcisa de totes les obligacions signades en aquell primer contracte a excepció de la cessió a Pumsa del 50% del benefici obtingut. L'empresa privada, que mantindrà la meitat de la societat Porta Laietana, aportarà 4 milions d'euros per reduir el deute financer de la societat, de gairebé 33 milions d’euros, i assumir el pagament de l’Impost de Béns Immobles.