Un estudi de la UPC aconsella enderrocar l'Angeleta Ferrer

Els tècnics desaconsellen rehabilitar l'edifici pels costos i terminis d'execució de tots els treballs necessaris

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 17 Juny 2013 11:08

Bitlonia

El Laboratori d'Innovació i Tecnologia a l'Arquitectura de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) aconsella enderrocar l'edifici de l'escola Angeleta Ferrer. El passat mes de novembre ja es va desallotjar l'edifici de la plaça de Cuba després que una inspecció municipal hi detectés problemes estructurals i ara la UPC descarta la rehabilitació perquè "els costos i terminis d'execució de tots els treballs necessaris fan aconsellable l'enderroc de tota l'estructura i la construcció d'una de nova". Segons l'estudi tècnic, l'edifici té una "gran complexitat estructural com a conseqüència de les múltiples modificacions que s'hi han realitzat amb el pas dels anys".

Segons detalla l'estudi, les intervencions que s'hi haurien de fer per garantir la seguretat estructural afectarien la globalitat de l'edifici. S'haurien de reforçar o substituir forjats i bigues mestres, reparar humitats i esquerdes o reduir l'esveltesa dels suports verticals de la planta baixa. També s'hi haurien de fer reformes per complir les normatives de seguretat.

En canvi, pel que fa a l'edifici de l'interior de l'illa, l'estudi recomana intervencions de caràcter puntual que fan viable la seva rehabilitació, principalment reforç de forjats i bigues per reduir deformacions i donar més seguretat al conjunt; reforç de les encavallades de la coberta; i reparació d'humitats i esquerdes.