Inaugurada la Nau Minguell, “l’entremès del TecnoCampus”

Baron demana confiança en l’aposta per una nova economia a Mataró

Aposta de futur, la nova Via Europa, l’entremès del TecnoCampus, mostra de la nova economia mataronina, justificant d’una gran inversió a Pumsa. Aquests són els noms i els cognoms que avui s’han pogut sentir per batejar la Nau Minguell, el nou centre per a la indústria artística i audiovisual presentat com una de les ninetes dels ulls de la nova aposta de ciutat: el coneixement, l’emprenedoria i les noves tecnologies. La Nau és un espai de més de 1.500 metres quadrats, que ha mantingut l’estructura patrimonial de l’antiga fàbrica de filatura, tint i confecció i que gestionarà el TecnoCampus Mataró com un dels seus equipaments. La peculiaritat, aquí, és que el centre s’especialitzarà en les empreses de les noves tecnologies i en la proposta d’interactuació entre artistes plàstics i artistes audiovisuals.

Quasi tot el govern municipal i cap regidor de l’oposició han assistit a la inauguració feta al ‘Media Lab’ situat a la planta baixa, un espai diàfan d’experimentació, equipat amb el millor material i un ciclorama circular de 360º com a joia de la corona. L’Alcalde ha imposat un ritus d’importància al dia: “Aquesta Nau és l’entremès del TecnoCampus i el TecnoCampus és la nova Via Europa”, ha assegurat. “Si la Via Europa va canviar el nostre concepte d’urbanisme, l’aposta que avui comença i que al setembre veurem amb la inauguració del TCM canviarà la nostra economia”.

Mantenir les apostes

Baron ha demanat confiança: “Mataró ha de fer confiança en l’aposta per aquest nou model econòmic i és de valents mantenir les apostes en temps difícils per la nostra economia”. Tant l’Alcalde com el regidor d’Urbanisme Ramon Bassas han acusat l’oposició –absent– per les crítiques a les altes inversions de PUMSA. “La inacció és el més car de tot, hem de seguir creient en el canvi econòmic”, ha dit Baron, “podríem haver parat com ens demanaven o enllestir la Nau, com hem fet i ara es pot veure”, ha dit Bassas.

 

La Presidenta de la Fundació TecnoCampus, Alícia Romero, ha recordat la presència dels artistes plàstics a la Nau Minguell atribuint directament a l’Alcalde aquesta decisió. El Dimarts del Llimoner i Sant Lluc per l’Art disposen a la tercera planta de l’edifici de sengles espais com a seu de les entitats i en el programa de propòsits de l’equipament avui presentat hi figura la interactuació entre plàstics i audiovisuals aprofitant aquest nou espai. Romero s’ha felicitat de l’entesa i ha assenyalat que amb la Nau Minguell “comença el canvi econòmic a la ciutat”, tot i citar altres projectes de la seva cartera com Vallveric o la propera inauguració del TCM al Rengle.

 

Reutilitzar el patrimoni

Ramon Bassas, president de PUMSA, s’ha referit als 3 milions d’euros que ha costat la Nau Minguell com “una inversió que s’haurà de pagar i que per tant els primers anys suposarà grans costos” tot i reafirmar-se que “és en plena crisi quan s’ha d’actuar”. Aquesta idea, com d’auto-afirmació política en els temps que corren, també l’havia expressat l’exalcalde Joan Majó anteriorment. Bassas s’ha congratulat, a més, que la Nau suposi “que allà on teníem indústria ara hi hagi talent i creació, de manera que es reutilitza el patrimoni”. No ha faltat la típica enumeració de projectes fets o per fer a la rodalia, amb especial èmfasi a l’Eix Herrera, que va des de la Nau Minguell i la veïna Secopal a l’IMPEM, l’Escorxador –en tres anys amb Biblioteca nova– o la Seu dels Capgrossos de Mataró.

La Nau

Dins la Nau Minguell hi ha tres espais diferenciats. A la planta baixa hi ha l’esmentat “Medialab”, que avui s’ha estrenat per retransmetre i cobrir la pròpia inauguració –amb alguna fallada típica del directe, que en dirien. A les plantes primera i segona hi ha espais polivalents per empreses audiovisuals –n’hi ha tres de confirmades que hi aniran– tot i que avui encara estaven els espais per enllestir i disposar. La planta tercera és on hi han les seus de les entitats artístiques i espais per lloguer temporal on treballar autònoms o empreses de forma no permanent.