El tren orbital podria passar per les Cinc Sènies

Bassas aclareix que el traçat no és definitiu

El primer esbós proposat per la Generalitat de Catalunya i el seu Departament de Política Ter­ritorial, proposa per al pas del tren orbital per Mataró un pas a nivell –per la superfície– per l’actual zona agrícola de les Cinc Sènies mentre que el pas per la urbanització de Can Quirze, i al seu pas per Mataró, la línia anirà soterrada. Això suposaria que el tren passaria pel mig de l’únic espai agrícola que queda proper a Mataró.

Segons recull el militant de la CUP Joan Jubany en el seu blog, va ser en el transcurs de la presentació del número 7 de la revista l’Atzavara que el cap de planificació urbanística de l’Ajuntament de Mataró Isidre Molsosa va reconèixer que en aquest esbós de la Generalitat les vies passen per les Cinc Sènies.

El Regidor d’Urbanisme Ramon Bassas va voler aclarir, però, a El Tot que “El traçat definitiu del tren orbital encara no existeix. El traçat que actualment s’ha fet per a la reserva de sòl encara no obra en mans de l’Ajuntament i, per tant, ignoro en quina mesura afecta aquest espai”. Bassas va afegir que “Com que es tracta d’un espai protegit per a l’ús agrícola, l’entrega del tram soterrat amb la superfície s’hauria de fer seguint criteris de preservació paisatgística”.