Les divertides peripècies d’una princesa de conte de fades perduda a la gran ciutat

Encantada: La historia de Giselle. Kevin Lima. Estats Units. 2007

L’argument: La princesa Giselle és expulsada del seu món de conte de fades per una malvada bruixa i, de sobte, apareix emmig dels sorollosos carrers de Nova York. Perduda en el caos de la gran ciutat, un advocat divorciat decideix ajudar-la. Per altra banda, el seu promès del món màgic arriba a Nova York disposat a rescatar-la. Giselle haurà de triar entre el seu príncep blau i el seu protector de la gran ciutat.

 

L’anècdota: La trajectòria de Kevin Lima, el director d’aquesta nova cinta de Disney, està estretament lligada a la factoria de somnis. Va dirigir el film d’animació ‘Tarzan’ i va formar part de l’equip de pel·lícules com ‘Aladdin’ o ‘La Bella i la Bèstia’.

Diagnòstic: ’Encantada’ parteix d’una idea interessant que consisteix a enfrontar els personatges dels contes de fades a la crueltat del món real. Aquest xoc permet a la factoria Disney fer una paròdia dels tòpics que alimenten les seves pròpies pel·lícules. El resultat és una comèdia que ens ofereix moments molt divertits però que acaben diluint-se a mesura que avança el relat, ja que el film desemboca en una comèdia romàtica edulcorada. D’aquesta manera, malgrat el seu plantejament original, ‘Encantada’ s’acaba convertint en allò del que pretenia fugir. Tot i així, cal destacar la gràcia amb què Amy Adams dota la princesa protagonista.

 

Efectes secundaris: La proposta de Disney per aquest Nadal és un producte pensat per divertir als més menuts i satisfer els adults que els acompanyen.