Desarticulen una banda d'atracadors que actuava al Maresme

Els Mossos d’Esquadra van detenir quatre persones el passat 8 de maig

Els Mossos d'Esquadra van detenir la passada setmana els quatre integrants d'una perillosa banda d'atracadors que actuava al Maresme. Se'ls imputen dos robatoris amb violència i intimidació a domicilis del Maresme, així com altres delictes relacionats. Les detencions es van dur a terme en un dispositiu especial el dilluns 8 de maig, entre les nou del vespre i les dotze de la nit a Mataró. Les persones detingudes són totes veïnes de la ciutat.

Els detinguts usaven la força bruta per entrar als domicilis i una “violència desmesurada” per aconseguir que les víctimes els donessin les combinacions de les caixes fortes o el lloc on amagaven els diners. Dels fets que se'ls imputa destaquen dos atracaments a domicilis en què van atacar els seus propietaris a Cabrils i Sant Andreu de Llavaneres. També s'imputen als quatre detinguts dos robatoris a l'interior de dues empreses, a Llinars del Vallès (Vallès Oriental) i Argentona.

Dos dels membres de la banda ja havien estat detinguts al febrer
En els escorcolls posteriors a les detencions es va trobar estris utilitzats en els atracaments, així com passamuntanyes i peces de roba que han estat identificats per les víctimes. David CM i David JM ja havien estat detinguts al febrer per la seva relació amb un altre grup d'atracadors molt violents que actuava al Maresme i al Vallès Occidental. En aquella ocasió també se'ls van imputar quatre robatoris amb violència a domicilis particulars.

Amb aquestes últimes detencions i les practicades el febrer els Mossos consideren que han desarticulat una de les bandes més perilloses del Maresme. Els detinguts van passar a disposició del Jutjat número 4 de Mataró en funcions de guàrdia el dijous 11 de maig. El jutge va decretar l'entrada a presó de dos dels detinguts reincidents, mentre que els altres dos van quedar en llibertat sota fiança i s'han de presentar al jutjat setmanalment.